Borna Jaksic/PIXSELL
Borna Jaksic/PIXSELL

Germanijak.hr postava 13. kola: Po tri Osječana i Riječana te junaci Dinama, Hajduka i Varaždina

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 30.10.23. | 15:00

Potez kola pripao je sjajnom Martinu Baturini

Ako su u pretprošlom, 12. kolu, sva tri vodeća kluba lige ispustila bodove, u tekućem su upisali pobjede, ali minimalne, dosta teže od očekivanih.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduk je golom Marka Livaje iz kaznenog udaraca svladao Slaven Belupo u Koprivnici i time privremeno skočio na vrh ljestvice, a Livaja je, zbog izborenog i realiziranog jedanaesterca zaslužio svoje mjesto u našoj postavi kola.

Rijeka je ranim pogotkom Marca Pašalića svladala Goricu na domaćem terenu s 1-0. Rijeka je dominirala svojevrsnim 'derbijem kola', a osim strijelca Pašalića, u postavi kola završili su Matej Mitrović, koji je odigrao besprijekornu obrambenu partiju te lijevi bek Bruno Goda koji je, osim vrlo dobre defenzivne igre, bio vrlo opasan i u napadu, zabilježivši dva ključna dodavanja, a imao je i četiri od pet točnih dugih lopti. Strijelca i igrača utakmice Pašalića umjesto na desnu stranu napada stavili smo u sredinu budući da je desno završio - Takuro Kaneko.

Vižljasti Japanac svojim ulaskom u igru podignuo je letargični Dinamo i uz Martina Baturinu bio ključna karika Dinamovog preokreta. Kaneko je prvo dodao Baturini koji je fenomenalno pogodio same rašlje Čavlininog gola za 1-1, a onda je Japanac iskoristio dodavanje Roberta Ljubičića i zabio za prekid Dinamove crne serije i supervažna tri boda. S te utakmice, osim Dinamovih junaka Baturine i Kaneka, uvrstili smo Lokomotivinog Karla Bartoleca koji je odigrao defenzivno vrlo pristojnu utakmicu, a iako mu je Fran Jović dosudio kazneni udarac za Dinamo, sličan onom kojeg je Sadegh Moharrami skrivio u Salzburgu prošle jeseni, VAR je pokazao da je Bartolec mudro izbjegao ozbiljniji kontakt te je Jović poništio svoju prvotnu odluku.

A najviše igrača u postavi kola, uz Rijeku, ima Osijek koji je na domaćem terenu s 3-1 nadvisio Istru 1961. Apsolutni junak dvoboja bio je Vedran Jugović koji je zabio svoj prvi hattrick u karijeri i sva tri pogotka na utakmici. Iz redova Bijelo-plavih u postavu kola uvršteni su Darko Nejašmić, koji je odigrao odličnu dionicu u veznom redu i stoper Andre Duarte koji je imao šest od sedam dobivenih duela na utakmici, a istaknuo se i s nekoliko dobrih defenzivnih reakcija.

Za kraj vratar. Najbolji golman vikenda bio je Oliver Zelenika koji je protiv Rudeša u Kranjčevićevoj zabilježio čak pet obrana, svih pet iz kaznenog prostora te je najzaslužniji za 'nulu' Varaždina u Ulici pjesnika.

POTEZ KOLA - gol Martina Baturine

Igrala se 94. minuta utakmice u Maksimiru, Lokomotiva je vodila 1-0 i činilo se da će Dinamo upisati nesvakidašnji peti poraz u posljednjih šest utakmica. No, Martin Baturina, jedini raspoloženi igrač u redovima Dinama, primio je loptu u Lokomotivinom kaznenom prostoru, primio je loptu između Bartoleca i Fete Fetaija i sjajnim udarcem lijevicom neobranjivo pogodio za rezultatsko poravannje. Taj pogodak dao je Dinamu krila da tri minute kasnije stigne do konačnog preokreta i velike pobjede...

Germanijak.hr postava kola (4-2-3-1)



Tagovi

HNLHrvatska nogometna ligaGermanijak postava kola

Ostale Vijesti