Pixsell
Pixsell

Germanijak.hr postava 10. kola: Hajduk s najviše igrača, Lokomotiva 'poremetila prvotne planove'

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 04.10.23. | 15:00

Dobro su zastupljeni Rijeka i Slaven Belupo, a po jednog igrača u postavi kola imaju Varaždin i Osijek.

S obzirom na to da se utakmica Istra 1961 - Lokomotiva igrala u ponedjeljak u 18 sati, još u ponedjeljak prijepodne skicirali smo postavu kola, očekujući čvrstu i izjednačenu utakmicu na Aldo Drosini, po uzoru na brojne prethodne između ova dva takmaca. No, Lokomotiva je odigrala sjajnu utakmicu, slavila s 4-0 i malo nam 'poremetila planove'. Iz redova Lokosa u našu postavu kola ušli su desni bek Karlo Bartolec i dvostruki strijelac Martin Šotićek koji je igrao na lijevoj strani napada, ali smo ga za potrebe ove fromacije gurnuli na desnu stranu jer je lijeva ostala 'rezervirana' za junaka Derbija koji se dan ranije, u nedjelju, odigrao na Poljudu.

Hajduk je pragmatičnom igrom svladao Dinamo s 1-0 i učvrstio se na čelu ljestvice, a a junak dvoboja bio je Emir Sahiti koji je u 59. minuti pobjegao obrani Dinama, prihvatio dodavanje Aleksandra Trajkovskog i rutinski matirao Ivana Nevistića za erupciju oduševljenja na Poljudu. I dok je Dinamova obrana zaspala kod jedinog pogotka na utakmici, Hajdukova je bila besprijekorna. Filip Uremović i, posebno, Marko Šarlija odigrali su odlične utakmice, potpuno su neutralizirali Dinamove ofenzivce i sveli Modre na tek nekoliko poluprilika. Njih dvojica takošer su ušla u našu postavu kola i Hajduk je, opradvano, najzastupljeniji u njoj zbog pobjede u Derbiju.

A po dva mjesta zauzeli su igrači Rijeke i Slaven Belupa. Rijeka je povremeno skočila na prvo mjesto svladavši Rudeš u Kranjčevićevoj s 2-1. Osim strijelca drugog pogotka, kojem nekoliko minuta ranije prvi pogodak nije priznat zbog zaleđa, svoje mjesto u postavi kola zaslužio je i Veldin Hodža koji je odigrao jako dobru utakmicu u oba smjera.

Slaven Belupo na domaćem terenu svladao je Osijek s minimalnih 1-0, a pravo je čudo kako Farmaceuti nisu upisali uvjerljiviju pobjedu. Najzaslužniji za takav ishod svakako je Marko Malenica koji je upisao pet obrana i tako srpiječio blamažu Bijelo-plavih. Iako je primio gol, završio je u našoj postavi kola. A u postavi kola završila su i dva igrača koprivničke močadi. Benedik Mioč bio ej najbolji igrač utakmice, a na kraju je zabio i pobjednički gol, dok je izvrsnu utakmicu u napadačkom segmentu odigrao i Daniel Štefulj koji je u nekoliko navrata kreirao izgledne šanse za svoje suigrače.

Posljednje mjesto u ovoj postavi kola zauzeo je Igor Postonjski koji je realizirao kazneni udarac te, kao i prije dva tjedna protiv Istre 1961, zabio jedini pogodak na utakmici.

POTEZ KOLA - Gol Emira Sahitija

Akcija Hajduka bila je vrlo jednostavna. Ivan Lučić ispucao je loptu, Trajkovski je glavom prebacio Dinamovu obranu i gurnuo loptu u for Sahitiju koji se sjurio sam na Nevistića i hladnokrvno pogodio za jedini pogodak na utakmici i velika tri boda Hajduka.

Germanijak.hr postava 10. kola



Tagovi

Germanijak postava kolaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti