Sasa Miljevic/PIXSELL
Sasa Miljevic/PIXSELL

Lokosi očitali lekciju domaćinu i pospremili poker golova u mrežu Istre 1961

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 02.10.23. | 19:59

Utakmica je u potpunosti bila jednosmjerna, a više od lošeg rezultata, domaćine može brinuti kritično slaba igra.

U posljednjem dvoboju 10. kola Hrvatske nogometne lige, Lokomotiva je uvjerljivom pobjedom od 0-4 pobijedila Istru 1961. Bio je to u potpunosti jednosmjeran dvoboj u kojem, osim jako lošeg rezultata, Puljane može brinuti igra koja je bila doista slaba. Na koncu, četiri pogotka u mreži Majkića potpuno je realan rezultat utakmice, a nakon dvoboja puno će se pričati u statusu Davida Catale. Španjolski stručnjak nije koristio igrače poput Hujbera, Mlinara, Blagojevića i Vuka, a ovo je najteži domaći poraz Istre 1961 u zadnje četiri godine. Nakon dvoboja, domaći igrači morali su stati pred Demone i poslušati zasluženu jezikovu juhu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U prvih 20 minuta nismo pretjerano uživali u nogometu. Jedine prijetnje bili su udarci Lokomotive iz daljine, koje su oprobali Bubanja, Marić i Milićević.

Dominaciju u prvoj četvrtini utakmice, Zagrepčani su okrunili u 22. minuti. Izveli su udarac iz kuta, nastala je gužva u petercu domaćih, najbolje se snašao Marin Šotiček i uputio udarac. Ante Majstorović pokušao je na gol liniji spriječiti da lopta uđe u mrežu, no samo je potvrdio pogodak, koji se na kraju pripisao mladom Šotičeku.

Samo osam minuta kasnije, Lokomotiva je povisila vodstvo. Devetak i Petrusenko jako loše su reagirali, bila je to, čini se, pogreška u komunikaciji te Ukrajinac nije najbolje primio loptu, koja se odbila do Roberta Mudražije. Bivši veznjak Osijeka i Slaven Belupa opalio je iz daljine, lopta je išla točno u Lovru Majkića, ali domaći vratar napravio je najveću pogrešku u ovoj sezoni i poklonio pogodak gostima. S obzirom na to koliko ih je puta spašavao u ovoj i prošloj sezoni, Majkiću nitko ne može zamjeriti za ovu pogrešku.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Domaćini su konačno zaprijetili u 36. minuti. Mladi Antonio Maurić oprobao je udarac s gotovo 25 metara, prohujalo je tik uz vratnicu. U prvoj minuti sudačke nadoknade, Istra 1961 zatresla je mrežu gostiju preko Ante Ercega, ali pogodak je opravdano poništen zbog zaleđa te se sa sigurnom prednosti za goste otišlo na odmor.

S obzirom na prikazano, bilo je jasno da domaćini moraju nešto promijeniti, stoga je David Catala u nastavak ušao s dva nova igrača. Umjesto Valinčića i Petrusenka u igru su ušli Ekong i Kadušić, no nije to polučilo željen rezultat.

Doduše, prva je u drugom dijelu zaprijetila je Istra 1961, Erceg je ostao nemuvan, ali loše pucao s desetak metara. I to je, zapravo, bilo sve od opasnijih situacija pred Čavlinom. Lokosi su vratili punu kontrolu igre, zaprijetili preko Goričana i Marića, a dobru situaciju za pogodak imao je Indrit Tuci u 79. minuti, kada je ostao sam nakon ubačaja Šotičeka, no loše je zahvatio loptu i nije bilo opasnosti za Majkića.

Iako igra na terenu nije davala nikakve naznake preokreta, ako je ikakva nada i piostojala, nestala je u 83. minuti. Gosti su zabili iz kontre preko Tucija, no veliku većinu zasluga za gol dobiva Fabijan Krivak. Maestralnim potezom glavom riješio se Devetka, krenuo u kontru dva na jedan i rutinski u sredini proigrao Tucija. Albanac nije imao težak zadatak te je matirao Majkića za visokih, ali potpuno zasluženih 0-3.

Konačan rezultat od 0-4 u drugoj minuti sudačke nadoknade postigao je sjajni Šotiček, dok je asistenciju za pogodak upisao Duje Čop, kojem je ovo bio prvi nastup za Lokomotivu. (I.M.)

Istra 1961 – Lokomotiva 0-4

Stadion: Aldo Drosina

Strijelci: 0-1 Šotiček (22.), 0-2 Mudražija (28.), 0-3 Tuci (83., Krivak), 0-4 Šotiček (90+2., Čop)

Žuti kartoni: Kadušić, Jopsipović (Istra 1961), Kanižaj (Lokomotiva)

Glavni sudac: Mateo Erceg (Benkovac), pomoćnici: Marjan Tomas (Vladislavci) i Kruno Šarić (Županja), četvrti sudac: Dario Kulušić (Šibenik), VAR: Ante Terzić (Podstrana), AVAR: Kristijan Novosel (Valpovo)

Istra 1961 (4-3-3): Majkić – Valinčić (46. Ekong), Majstorović, Björkander (57. Douglas), Devetak – Petrusenko (46. Kadušić), Maurić, Čuić (57. Nebyla) - Filet, Erceg, Lisica (69. Lisica)

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina - Bartolec, Živković, Mesrinaj, Milićević – Bubanja (85. Krdžalić), Marić - Šotiček, Mudražija (64. Krivak), Goričan (77. Kanižaj) – Tuci (85. Čop)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaIstra 1961Lokomotiva ZagrebNK LokomotivaHNL

Ostale Vijesti