Ivo Čagalj/Pixsell
Ivo Čagalj/Pixsell

Hajduk je ni iz čega zasluženo uzeo sve, Dinamo kastriran i nemoćan bez Petkovića!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 01.10.23. | 21:00

Prvih sat vremena remi bez golova činio se izglednim ishodom, a onda se ukazao Emir Sahiti

Hajduk je slavodobitnik Derbija, Poljud i Split slave veliku pobjedu. Minimalnu, teško izborenu, u utakmicu, koja nije ponudila puno kvalitetnih poteza i nogometa za dušu, ali tko će to pamtiti. Pišu se tri boda momčadi Ivana Leke, tri boda s kojima je Hajduk otišao na plus pet od velikog rivala. I, kad se sve zbroji, ipak sasvim zasluženo.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvih sat vremena više smo gledali šahovsku partiju, nego nogometnu poslasticu. Puno grešaka, duela, nervoze, ispucavanja, malo povezanig akcija. Rekli bismo, nakon najava o nogometnom spektaklu, koje smo slušali zadnjih dana, ostali smo uskraćeni za pravi doživljaj, tribine su bile u puno boljoj formi od igrača na terenu. Sve je vodilo ka još jednom Derbiju bez golova, remiju, koji bi zadovoljio obojicu trenera. Jer, takav je bio odnos snaga, između dva šesnaesterca, s tek nekoliko pokušaja, koji su odskakali iz kolotečine. S premalo rizika i kod Leke i kod Jakirovića, iako to nikad neće priznati, bod im je obojici bio k'o kuća, ne izgubiti važnije nego pobijediti.

A onda... Ni iz čega, iz jedne od desetak sličnih ispucavanja iz Hajdukova šesnaesterca Bijeli su zabili. Pogriješio, dotad odlični, Boško Šutalo, zakasnio je Moharrami, pobjegao Sahiti i matirao Nevistića. U trenucima kad se činilo da gol nećemo vidjeti do sutra ili prekosutra, Poljud je proključao. Sergej Jakirović pokušao je tada sve, podigao s klupe Ademija, Kaneka, Kulenovića..., izvadio vrlo dobrog Bulata, ali ništa to Dinamu nije pretjerano donijelo. Imali su Modri jalov pritisak, posjed lopte, vrzmali se oko Hajdukova šesnaesterca, ali bez učinka. Bez pravog udarca na gol! Dinamo je, jednostavno, bio kastriran bez Brune Petkovića. Njegova je ozljeda ostavila Jakirovića bez jakog oružja, iako ni prije izlaska iz igre nije bio previše opasan, ipak je na sebe uvijek vezao barem dvojicu Hajdukovih igrača. Dojam je da je i Hajduk prodisao njegovim izlaskom, Bijeli su se malo ohrabrili, a sve situacije pred svojim golom lako su rješavali. Bit će još veći problem za Jakirovića, ako Petković neće biti dulje na raspolaganju.

Nekad je Dinamo znao pobjeđivati u ovakvim utakmicama. Ne igra dobro, muči se, ali nekako pronađe put do mreže. Ovaj Dinamo, pogotovo bez Petkovića, nema tu moć. Jakirović je bio u pravu kad je rekao da za trijumf na Poljudu njegovim igračima treba savršena utakmica. A ovo je izdanje bilo daleko do savršenstva, a karte i aduti na koje je igrao, pokazale su lošima. Zapravo, bila je savršena utakmica za Hajdukov mlin, koji se u takvoj, razlomljenoj igri, uz druk punih tribina, bolje snašao i dočekao svoj trenutak za slavlje. Pobjeda koja, kako se zna reći, vrijedi više od tri boda! Jer, vjetar opet puše Hajduku u leđa.



Tagovi

GNK DinamoHajdukDerbikomentarEmir Sahiti

Ostale Vijesti