Action Images via Reuters/Andrew Boyers
Action Images via Reuters/Andrew Boyers

Engleski mediji slave Kovačića, Pep oduševljen, ali i tužan: “Sada protivnici znaju da ga ne smiju ostaviti samog”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.10.24. | 21:01

Zanimljivo, jedan medij je veću ocjenu dao Jošku Gvardiolu nego dvostrukom strijelcu Kovačiću.

S dva pogotka Mateo Kovačić najzaslužniji je zašto je Manchester City uspio okrenuti Fulham te slaviti na svojem Etihadu s 3-2. Kovačić je u svojoj najboljoj ovosezonskoj partiji upisao dva pogotka, s tim da je pohvale od engleskih medija dobio i Joško Gvardiol kojem je Daily Mail dao ocjenu 7, što je za samo pola ocjene manje od Matea Kovačića, igrača utakmice.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dva ili više pogodaka na jednoj utakmici Kovačić nije postigao više od 10 godina. Posljednji put kad se više od jednom upisao u listu strijelaca dogodilo se 2014. godine, dok je još bio član Intera, a tada je u 6-0 slavlju protiv Stjarnanu u kvalifikacijama za Europsku ligu ugradio trogodak.

„Preokrenuo je utakmicu svojim golovima. Izostanak De Bruynea manje će se osjetiti ako Kovačić ostane ovako utjecajan u budućnosti", napisali su novinari Goala, ali i izdvojili kritike za Erlinga Haalanda, koji je odigrao "sterilnu" partiju."

"Haalande, gdje si? Moćni Mateo rješava utakmice dok Norvežanin promašuje."

Inače, Goal je Mateu dao ocjenu 8 za izvedbu protiv Fulaham, a zanimljivo je kako je Manchester Evening News Kovačiću dao ocjenu 7, a Gvardiolu – 8!

„Još uvijek se ne snalazi najbolje tijekom obrambenih zadaća, ali u dva navrata pokazao je veliku kvalitetu“, napisali su za Kovačića, dok su u slučaju Joška Gvardiola naglasili:

„Napravio je nekoliko izvrsnih blokova i presijecanja da bi održao City u igri.“

Manchester City News zaključno je za Kovačića napisao:

„Mateo Kovačić je empatičnim finišem povukao City, a onda raspalio po golu lijepo primljenoj lopti. Hrvat je bio stvarno dobar u posjedu, lijepo je djelovao u skučenim prostorima, a također je držao loptu u posjedu. No, i dalje se osjeti izostanak Rodrija“, napisali su te Kovačića nagradili ocjenom 8.

“On nije igrač koji obično zabija golove”, konstatirao je nakon utakmice Pep Guardiola, trener Cityja.

“Oni su se branili s petoricom otraga nakon što smo započeli jako dobro. U dvije minute stvorili smo dvije prilike. Kad se brane s petoricom jedan je čovjek slobodan na rubu kaznenog prostora i to je Kovačić.”

“Dva današnja gola pala su jer nisu mogli to obraniti. Prvi je gol bio briljantan, a i drugi također”, dodao je Katalonac.

“Moramo više eksploatirati protiv suparnika koji igraju s petoricom otraga. Kova je bio jako važan. Sada protivnici znaju da ga ne smiju ostaviti samog, u suprotnom će zabiti gol.” (G)



Tagovi

Mateo KovačićJoško GvardiolManchester CityFulhamPremier liga

Ostale Vijesti