Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo u manje od šest minuta rasprodao tokene za 600 tisuća eura

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.09.21. | 20:51

Klub iz Maksimira prvi u regiji izašao je na tržište s fan tokenima i odmah postavio visoke standarde

I dok je sportski sektor muku mučio na tržištu tijekom ljetnog prijelaznog roka pa ponudio svojim navijačima jedno veliko ništa, konačno je marketing Dinama stigao na svoje i napravio senzacionalan rezultat.

Naime, samo šest minuta bilo je potrebno da se rasprodaju svi fan tokeni koje je klub iz Maksimira u srijedu stavio na tržište u suradnji s platformom Socios. Čak 300 tisuća tokena po cijeni od 2 eura pronašli su put do svojih vlasnika što znači kako je Dinamo u samo nekoliko minuta prodao preko platforme socios.com tokene u vrijednosti od točno 600 tisuća eura.

Upućeni tvrde da je bila tolika navala na servere da se dvije minute nije niti moglo pristupiti trgovanju fan tokenima koji svojim vlasnicima omogućavaju da sudjeluju u nekim klupskim odlukama. Ne onima strateškima ili oko izbora igrača, iako bi vjerojatno imali veći uspjeh od stručnog stožera i uprave kluba, već nekim drugim opcijama koje će Dinamo ponuditi poput boje ili dizajna trećeg dresa, odabira himne kluba ili naziva juniorskog travnjaka stadiona Maksimir što je ujedno i prva odluka s kojom će se uhvatiti novi vlasnici.

Naime, Dinamo je odabrao pet imena:

Zlatko Cico Kranjčar, Slaven Zambata, Krasnodar Rora, Zlatko Škorić i Dražan Jerković.

Svaki vlasnik će, ovisno o tome koliko imaju fan tokena u svom portfelju, glasati za jednu od ovih opcija i ona s najviše glasova iznjedriti će novo ime juniorskog travnjaka.

GNK Dinamo je prvi u regiji ušao u suradnju sa Sociosom koji surađuje s vodećim sportskim klubovima svijeta a sve zahvaljujući entuzijazmu idejnog začetnika projekta Mate Naletilića koji je operativno vodio ovaj izlazak na tržište uz veliku potporu sektora marketinga kluba na čelu s direktorom Tomislavom Rukavinom. I odmah postavio visoke standarde za sve ostale klubove… 600 tisuća eura u samo šest minuta dovoljno svjedoči o tome.


Tagovi

GNK DinamoDinamo Zagreb

Ostale Vijesti