Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Dinamo ponovno ide po Šotičeka, napadač iz Švicarske u fokusu Modrih!?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 17.07.24. | 08:01

Dinamo (17.30 sati, MaxSport 1) igra završnu utakmicu austrijskih priprema protiv Krivbasa (2X60 minua), a maksimirski klub nastavlja raditi na nogometnom tržištu. Krilo Lokomotive opet je aktualna tema

Dinamo će danas zatvoriti austrijski dio priprema, momčad Sergeja Jakirovića odigrat će u Lendavi (17.30, MaxSport 1) utakmicu protiv ukrajinskog Krivbasa. Dinamov trener dat će šansu dvjema momčadi po 60 minuta (susret će trajati 120 minuta). Za to vrijeme Dinamo nastavlja raditi na tržištu, Marin Šotiček možda još nije izgubljen za Dinamo! Nakon što su pregovori oko mladog krila Lokomotive nekoliko puta prekinuti i otkazani, jer igračeva strana nije bila zadovoljna ponudom iz Maksimira, doznajemo da je Šotiček ponovno postao aktualna tema. Naime, u Dinamo su stigli signali kako bi igrač, odnosno ljudi iz njegove blizine, željeli obnoviti razgovore, sjesti opet za stol s Modrima i da su spremni smanjiti apetite.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Podsjetimo, Dinamo je Šotičeku ponudio 10 tisuća eura mjesečne plaće, plus bonuse za rezultat i rezultat u Europi i porast mjesečnog ugovora shodno broju odigranih utakmica. U razgovoru s ljudima iz kluba doznali smo i da bi Dinamo bio spreman malo pojačati tu prvu ponudu, da bi se svota mogla zaustaviti na 15 tisuća eura mjesečno. No, čak je i to bilo odbijeno od Šotičekove strane (naravno, tu se najmanje pita samog igrača, koji je odavno rekao da bi najradije htio u Dinamo). Nakon što je propalo dovođenje Šotičeka, Dinamo se okrenuo drugim rješenjima, u prvi plan iskočio je Kolumbijac Juan Cordoba, za kojega je Dinamo ponudio 1,5 milijuna eura. Stizale su informacije iz Maksimira da bi Kolumbijci mogli pristati na nešto višu ponudu, da pregovori idu u dobrom smjeru, no, zadnjih dana ta je priča malo utihnula. Dojma smo, dakle, da bi u Dinamu mnogi radije željeli Šotičeka, domaćeg dečka, nego još jednog stranca, koji bi povećao ionako veliku kvotu stranaca u Maksimiru. Sad kad se opet priča o Šotičeku, postoje realni izgledi da se taj transfer ipak ostvari, ali nećemo, jasno, trčati pred rudo.Već je puno puta Šotiček bio blizu Dinama pa dosad nije došao.

Želja je Modrih na desnom krilu i Marco Pašalić, pisali smo i o tome, a ne bi ta želja jenjala niti dolaskom Šotičeka ili nekog drugog krila. Dinamo se želi pojačati na desnoj strani, to je sad prioritet, ode li idućih dana Dario Špikić, Sergej Jakirović ostat će bez pravog rješenja na tom krilu. Stoga, zašto ne Šotiček i Pašalić? S time da je Pašalić, naravno, puno kompliciranija priča u ovom trenutku. Damir Mišković i Rijeka još uvijek traže previše, penje se ta svota i debelo iznad pet milijuna eura. Međutim, u Maksimiru igraju na 'iscrpljivanje', nadaju se da bi Pašalić, ne ode li do pred kraj prijelaznog roka, mogao postati dostupan. Ali, o tom potom.

Još se jedan igrač nalazi u Dinamovu fokusu, radi se o Kevinu Carlosu, napadaču švicarskog Yverdonea. Ima španjolsku i nigerijsku putovnicu i 23 godine, lani je u 35 utakmica zabio 14 pogodaka. Dinamo bi volio dovesti još jednog napadača, jer nikad se ne zna što će biti s Petkovićem i hoće li otići Fran Brodić pa bi Jakirović u tom dijelu ostao samo na Kulenoviću. Koliko je Carlos blizu Maksimira, teško je reći, ali Dinamo je krenuo u potragu i za tom pozicijom. Nakon što su riješili i kompletirali obranu, u Maksimiru su počeli slagati i prednji dio momčadi. To je sad glavni cilj do kraja prijelaznog roka!



Tagovi

GNK DinamoMarin ŠotičekKevin CarlosLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti