PAUL ELLIS/Action Images
PAUL ELLIS/Action Images

Dalić: „Moram pohvaliti Perišića, a izbjegao bih Španjolsku. Ima nezadovoljnih, ali nema raskola“

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 23.06.21. | 13:51

Izbornik Vatrenih bio je odlično raspoložen na konferenciji za medije.

Dan nakon velike pobjede protiv Škotske kojom se Hrvatska plasirala u osminu finala Europskog prvenstva, medijima se obratio Zlatko Dalić.

Izbornik je bio dobro raspoložen, što je potpuno razumljivo.

Kakva je bila noć i kako se osjećate dan nakon pobjede?

„Noć je bila slična onoj kao što je bila u Rusiji, dao Bog da se isto i završi kao u Rusiji. Proveselili smo se, odigrali smo dobru utakmicu. Imamo veće samopouzdanje, veću sigurnost i po tom smo pitanju sigurno dobili puno“, rekao je Dalić pa dodao:

„Želja za osminu finala? Izbjegao bih Španjolsku, oni bi po meni bili najteži protivnik“, dodao je izbornik.

Jesmo li sad napokon standardizirali momčad?

„Pa jeste li znali momčad u Rusiji? Nisam ja netko tko je sklon miksanju i kemijanju. Ja sam pobornik najboljeg, a ako me pitate hoćemo li opet biti isti, nećemo. Lovren ima kartone. Uvijek je bila viša sila“, rekao je Dalić, nakon čega se okrenuo Švedskoj.

„Oni su bili naši protivnici u Ligi nacija, nimalo lagana ekipa, Kuluševski i Forsberg na bokovima.. To bi bio za nas težak zadatak“, odgovorio je izbornik na pitanje švedskog novinara.

„Mi smo ostvarili prvi cilj, a to je proći skupinu. Mi sad idemo korak dalje. Na to moramo biti spremni, moramo biti kao i jučer. Ova utakmica je dala za pravo da vidimo i sami da možemo. Čestitao bih opet dečkima, meni njihova reakcija daje pravo za optimizam. Čestitam i njima i mom stožeru. Imam i dalje vjeru, nikad je nisam ni izgubio, ali vjerujem da ćemo sad lakše“, dodao je Dalić, nakon čega se osvrnuo na igre Vlašića, Juranovića i Modrića.

„Šime Vrasljko je naš standardni desni branič, ali nije u pravom ritmu pa smo procijenili da za njegovo zdravlje ne bi bilo dobro da opet igra. Juranović igra dobro, trenira dobro. Što se tiče Vlašića, nije on igrao desno, on je samo zatvarao desno u fazi obrane. Slično je bilo i sa Kramarićem. Shema je jedna, ali zahtjevi su nešto drugi. Nikola je imao nekih problema zadnjih 15-ak dana, ali sad je napokon bio sto posto spreman“, iskren je bio Dalić, nakon čega je jedno ime podvukao,

„Moram istaknuti jednog igrača, a to je Ivan Perišić. On nosi Hrvatsku zdanje vrijeme. Ne volim isticati pojedince, ali on je zaslužio da ga istaknemo.“

„Ja nisam nikad bio protiv kritike. Ja sam prvi koji kaže da mi nismo dobri, da ne igramo dobro i da sam ja kriv za to. Ja samo želim da nas se podržava. Ne možemo govoriti o nečemu lošemu – a još smo živi. Smeta me što nema podrške kakvu zaslužujemo. Nemam se namjeru ni sa kim obračunavati, neću trošiti na to. Nema nikakvog raskola, to nije istina. Ima nezadovoljnih, ali to je normalno. Ne možeš biti sretan ako si na tribinama. Znam da ne može 26 igrača biti sretno. Meni je jako teška odluka nekoga poslati na tribine. Imamo tri lijeva boka – jedan mi ne treba. Imamo četiri stopera – jedan mi ne treba. Oršića sam morao otpisati jer imamo na njegovom mjestu Brekala, Perišića i Rebića, on je nezadovoljan, ali nema nikakvog raskola“, iskren je bio izbornik.

Dotaknuo se potom prvi čovjek Vatrenih i dubine rostera.

"Mislim da Hrvatska ima jako dobru klupu, jako dugo nije imala ovakvu širinu. Imamo igrače koji u svakom trenutku mogu unijeti novu energiju od Brekala, Pašalića, Badelja, Ćalete, Barišića..."

Vatreni sljedeću utakmicu igraju u Kopenhagenu.

"Svi znate koliko nam navijači znače. Prošli smo tri najteže utakmice uz malo navijača, velika zahvala onima koji su došli. Očekujem da će velik broj naših doći u Kopenhagen", zaključio je Dalić.



Tagovi

Zlatko DalićHNSHrvatska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2020Euro 2021

Ostale Vijesti