Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Mladen Frančić: Ovu utakmicu je dobio vezni red Hrvatske

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.06.21. | 23:17

Stručni komentator Germanijaka otkrio nam je svoje viđenje igre Hrvatske u utakmici protiv Škotske

U ovoj utakmici je postalo kristalno jasno zašto Hrvatska ima jedan od najboljih veznih redova na svijetu. Ako trebam istaknuti tko je dobio utakmicu onda je to vezni red. Brozović, Modrić a pogotovo Mateo Kovačić odigrali su sjajnu utakmicu i usmjerili Hrvatsku ondje gdje pripada - u nokaut fazi EURA.

Sav respekt Češkoj i Škotskoj, ali konačan izgled ljestvice je realno stanje. I nešto što je bilo za očekivati prije početka Eura, iako je bilo jasno da nismo bili pravi u prve dvije utakmice.

Sastav me nije iznenadio jer je bilo jasno da mora doći do promjena. Dalić je morao osvježiti momčad i to je napravio s Juranovićem i Petkovićem.

Isto tako, očito su dečki razgovarali međusobno prije ove utakmice jer su napokon odigrali kao momčad. Pristup prema igri bio je na razini koja se očekuje od viceprvaka svijeta. Svi su imali odgovoran pristup prema igri, a kada je tako onda je jasno da nam malo koja reprezentacija na svijetu može parirati.

Sjajno smo odgovorili na očekivanu agresivnu igru Škotske i to preskakanje. Naš odgovor bio je kontinuirani napad i polukontra koja je stigla kroz pas igru gdje su naši igrači odlično držali loptu.

Bili smo jako dobri u duel igri i što je jako zanimljivo, zabili smo gol iz prekida što smo posebno naglašavali kao naš nedostatak uoči utakmice i prednost domaćina.

Što još možemo reći o Luki Modriću a da nije rečeno? Možda je imao nešto više grešaka nego smo to navikli od njega, ali Luka je odigrao izvanserijski zadnjih pola sata. Bio je bolji kako je utakmica odmicala i onda je sve zaokružio sjajnim golom koji ćemo dugo pamtiti.

Izmjene izbornika Zlatka Dalića bile su logične; s ciljem da osvježi momčad. Očekivao se pritisak Škotske, pogotovo nakon 2-1 jer oni nisu imali ništa za izgubiti. No, izmjene su bile prave, na visini zadatka. Od Kramarića, Rebića i Barišića. Svi su odlično ušli u igru i nose zasluge za ovaj dobar rezultat.

Moram ovom prilikom naglasiti kako su naši stoperi bili odlični. I Vida i Lovren su bili sigurni su skoku što je bilo jako važno u ovoj utakmici.

Ovo bi mogao biti prijelomni trenutak i igra Hrvatske ići će prema gore. I to je nešto što nas hrabri uoči početka nokaut faze. S ovakvom Hrvatskom nitko ne može biti favorit.


Tagovi

Euro 2021Hrvatska nogometna reprezentacijaškotska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti