Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Vlašić: "Želim da nastavimo biti ovakvi i bolji"; Juranović: "Novine su nas malo pljuvale, nismo to zaslužili"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.06.21. | 23:14

Načeo je Škote

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić danas je odlučio ispremiješati sastav i dati priliku Nikoli Vlašić i Josipu Juranoviću od prve minute u odlučujućoj utakmici na Euru u skupini D. Taj potez mu se itekako isplatio. Juranović odigrao dosta dobru utakmicu, neutralizirao je ponajboljeg lijevog beka svijeta Robertsona, a prema naprijed je bio kontinuirano opasan.

Vlašić je zabio prvi zgoditak na susretu i kreirao niz opasnih šansi, a njegova odlična igra okrunjena je na kraju nagradom za igrača utakmice.

„Mislim da smo stvarno odlično ušli u utakmicu. Možda nas je gol na 1:1 poremetio, ali vidjeli smo da smo bolja momčad i imamo sve pod kontrolom. Znači mi puno gol i ova nagrada. Uvijek sam spreman biti na raspolaganju izborniku i momčadi. Danas sam zabio gol i drago mi je da sam doprinio ekipi. Želim da nastavimo biti ovakvi i bolji“, rekao je Vlašić nakon utakmice. 

Nakon Vlašića, kratku izjavu dao je i Josip Juranović.

„Od prvog dana smo mi htjeli ovo, ali nije išlo. Što turnir ide dalje, vjerujem da ćemo biti još bolji. Novine su nas malo pljuvale, nismo to zaslužili. Prije svega tu mislim na kapetana Luku koji je ovdje ikona“, rekao je Juranović pa dodao:

„Ja sam odigrao samo da odigram što bolje, a pomogao sam kod prvog gola. Odmah iz prvog šuta smo zabili, imali smo puno udaraca na gol i tako mislimo ići dalje“, rekao je Josip Juranović.

"Jedva čekam da se vrate naši navijači, njima poklanjamo ovu pobjedu. Ja sam preponosan i ovu bih pobjedu posvetio pokonom ocu", zaključio je Juranović.

Bruno Petković je isto dao svoj osvrt na utakmicu.

„Držali smo kontrolu cijelu utakmicu. Igrali smo lijep nogomet s puno prilika i možemo biti ponosni. Izbornik nam je rekao na poluvremenu da nastavimo u istom ritmu. Poslušali smo i zasluženo pobijedili. Nismo tu da dajemo pompozne najave, prvi cilj je ispunjen. Puno toga će se nas kasnije pitat. Želim se zahvaliti svakom navijaču koji bio na tribinama i uz male ekrane uz nas.“, rekao je Bruno Petković.


Tagovi

Nikola VlašićHrvatskaHNSEUROEuro 2020Euro 2021

Ostale Vijesti