ALBERTO LINGRIA/Action Images
ALBERTO LINGRIA/Action Images

Božica je u gradu: Atalanta poništila slavlje Lazija, Bašić asistirao(VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 30.10.21. | 16:47

Toma je bio Sarrijev joker s klupe

U prvom susretu 11. kola Serie A Lazio Maurizija Sarrija je rezultatom 1:2 slavio na izazovnom gostovanju kod Atalante u Bergamu. Lazio je imao vodstvo nakon pogodaka Pedra i Cira Immobilea, kojem je asistirao Toma Bašić, a domaće je poraza spasio kapetan Marten de Roon golom u sudačkoj nadoknadi.

Gian Piero Gasperini domaću momčad postavio je u uobičajenoj 3-4-2-1 formaciji, a naš Mario Pašalić i Slovenac Iličić igrali su kao dvije desetke. Sarri je momčad iz metropele postavio u 4-3-3 formaciju, a Toma Bašić susret je započeo na klupi.

Gosti su došli u vodstvo u 18. minuti. Obrana Božice je veoma loše reagirala na jednu dubinsku loptu, tukao je Immobile, Juan Musso je obranio udarac, ali je na loptu natrčao Pedro i pospremio je u mrežu – 0:1. Pogodak pogledajte OVDJE.

Atalanta je aktivno krenula naprijed, tražila izjednačenje i imala inicijativu u prvom dijelu. Kada se činilo da će se na odmor otići s vodstvom gostiju, Kolumbijac Duvan Zapata poravnao je rezultat. Matteo Lovato ga je pronašao dugom loptom, a Zapata je noseći braniča na leđima ponetirao silovitim udarcem – 1:1. Pogodak pogledajte OVDJE.

Veliku priliku desetak minuta nakon nastavka igre imao je Immobile, ali je Musso odličnom obranom spriječio lazio da dođe u vodstvo. Dvadesetak minuta kasnije, vratar Atalante bio je nemoćan.

Toma Bašić je u 68. minuti zamijenio Luisa Alberta, a već u 74. minuti asistirao je za pobjedu svoje momčadi. Akciju je zapčeo Pedro koji je povukao napad i pronašao Bašića, koji pronalazi Immobilea u sredini. Prekaljeni golgeter ovakve prilike ne propušta – 1:2. Pogodak pogledajte OVDJE.

Mladi Španjolac Raul Moro imao je prilike povećati vodstvo Lazija, ali se ponovno isprječio sjajno raspoloženi Musso.

Gosti će žaliti za ovom prilikom, jer je u posljednjim sekundama susreta Atalanta došla do izjednačenja. Gasperinijeva momčad sve karte je bacila u napad pa su u protivnički šesnaesterac dolazili čak i stoperi. Upravo je jedan od njih, Turčin Merih Demiral, spustio loptu glavom nakon ubačaja, a loptu je odličnim udarcem u kut vrata nemoćnog Pepea Reine poslao domaći kapetan Marten de Roon -2:2. Pogodak pogledajte OVDJE.

U idućem kolu Lazio će dočekati Salernitanu, a Atalanta ide na Sardiniju u goste Cagliariju.

Serie A, 11. kolo

Subota, 30. listopada

Atalanta – Lazio 2:2

Hellas Verona – Juventus 18:00

Torino – Sampdoria 20:45

Nedjelja, 31. listopada

Inter – Udinese 12:30

Fiorentina – Spezia 15:00

Sassuolo – Empoli 15:00

Genoa – Venezia 15:00

Salernitana – Napoli 18:00

Roma – Milan 20:45

Bologna – Cagliari 20:45



Tagovi

LazioAtalantaSerie AToma Bašić

Ostale Vijesti