NBA REZIME Milwaukee Bucks: Zamisli život u ritmu buzukija

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 19.06.17. | 13:48

'Greek Freak' izgleda sve bolje i bolje.

Veliko NBA finale je završilo, do ovogodišnjeg drafta je ostalo nekoliko dana, a do tada ćemo završiti i naš rezime netom završene sezone. Svakog dana smo se osvrnuli na jedan klub kroz tri rubrike – 'Jučer', 'Danas' i 'Sutra' te grafikama s najzanimljivijim podacima o klubu.

Klubovi čije smo sezone do sada rezimirali:

Brooklyn Nets * Phoenix Suns * Los Angeles Lakers * Philadelphia 76ers * Orlando Magic * Minnesota Timberwolves * New York Knicks * Sacramento Kings * Dallas Mavericks * New Orleans Pelicans * Charlotte Hornets * Detroit Pistons * Denver Nuggets * Miami Heat * Chicago Bulls * Portland Trail Blazers * Atlanta Hawks * Washington Wizards * Los Angeles Clippers * Indiana Pacers * Memphis Grizzlies * Utah Jazz * Boston Celtics

JUČER

Zanimljive su bile prve dvije sezone Jasona Kidda u Milwaukeeju. U prvoj je momčad koja je godinu ranije bila posljednja na Istoku odveo do 6. mjesta na Istoku i poraza u prvom krugu playoffa, da bi u drugoj, s više-manje istom momčadi i zdravim Jabarijem Parkerom sve stalo na 33 pobjede i 12. mjestom u konferenciji. Tako su Bucksi prošlog ljeta morali riješiti dvojbu – je li ova momčad složena za gornju ili donju polovicu Istoka.

Milwaukee je pomoć tražio u veteranskim igračima pa su u tom smjeru i napravili dva poteza prošlog ljeta. Doveli su Mirzu Teletovića, Matthewa Dellavedovu i Jasona Terryja, redom igrače s dosta iskustva te igrače koji mogu pogoditi vanjski šut, segment igre koji nije baš najbolje funkcionirao u prošloj sezoni. Rosteru su dodana i dva rookieja, Malcolm Brogdon i Thon Maker i to je to. Nitko važniji nije otišao iz Wisconsina.

Sezona je imala dosta uspona i padova. Do Nove godine je broj pobjeda i poraza bio u egalu, a onda je počeo pad. Krajem siječnja i početkom veljače upisane su 2 pobjede i 12 poraza pa je omjer bio 26-32, no to nije značilo i predaju u Milwaukeeju. U furioznom ožujku upisano je 14 pobjeda i 4 poraza i to je Bucksima osiguralo nastup u playoffu.

Tamo su u prvom krugu igrali protiv Toronta i napravili dosta problema favoriziranim Bucksima, a mnogi su poznavatelji košarke uvjereni da bi kompletni, sa zdravim Jabarijem Parkerom, prošli kanadsku momčad.

Upravo je Parker napravio veliku stvar u ovoj sezoni. Nakon stagnacije u drugoj sezoni, Parker nije izgledao kao zvijezda koju su najavljivali kada je ulazio u ligu, no ove je sezone pokazao da se sjajno nadopunjuje s Giannisom Antetokounmpom te da bi njih dvojica mogla činiti nevjerojatan par na krilima. Parker je podigao potrošnju i zadržao postotke pa je i prosjek poena porastao na više od 20 po utakmici. A onda je došla teška ozljeda koljena zbog čega ga na parketu nećemo vidjeti sve do 2018. godine.

Giannis je, s druge strane, još jednom potvrdio kako se radi o jednom od najboljih mladih košarkaša na svijetu. Još jednom je napravio skok i to u svim statističkim kategorijama – upisao je bolji prosjek poena, skokova, asistencija, blokada i osvojenih lopti. Odigrao je sjajnu sezonu na obje strane parketa, a gotovo je nevjerojatna lakoća kojom je 'Greek Freak' dominirao nad svojim protivnicima. Kidd ga je odlično 'odgajao' proteklih sezona, s razlogom mu dao loptu u ruke i tako stvorio franšiznog igrača koji, da stvar bude gora po protivnike Bucksa, može još napredovati.

S takvim Giannisom i Parkerom s početka prije ozljede, Milwaukeeju nije trebalo puno da se priključe gornjem domu Istoka. Nakon što se oporavio od svoje ozljede Khris Middleton je odigrao dobru sezonu, a iznenađujuće se u jednog od junaka momčadi nametnuo Tony Snell koji je došao iz Chicaga u zamjenu za Michaela Carter-Williamsa. Rookieji Brogdon i Maker, a pogotovo ovaj prvi, imali su dobre sezone, a iako Greg Monroe nije više u statusu zvijezde kojeg je imao kad je došao iz Detroita, i on je s klupe dao svoj obol rezultatima momčadi.

Kidd je sjajno posložio momčad, a svoju talentiranost je potvrdio rješavanjem problema nedostatka pravog playmakera, pa i centra. Bucksi su znali igrati praktično s pet krila na parketu, a zahvaljujući svestranosti Giannisa, to je izgledalo jako dobro. Sada samo čekamo nastavak razvoja momčadi.

DANAS

Neće imati puno posla uprava Bucksa ovog ljeta. Od igrača kojima istječe ugovor bit će zanimljivo pratiti razvoj situacije oko Snella, koji je dokazao da ima što tražiti u NBA ligi, a vjerujemo kako će i Monroe i Spencer Hawes 'pokupiti' svoje opcije za sljedeću godinu jer bolje ugovore neće nigdje dobiti. Tu su i Terry te Michael Beasley, koji nemaju ugovore za sljedeću sezonu, ali njih dvojica nisu toliko važni za širu sliku.

Za širu sliku bi bilo važno probati naći još jednog playmakera, ali tu su Bucksima ruke prilično vezane. Prostora na salary capu nemaju, slobodnih playeva neće biti previše ovog ljeta, a pitanje je mogu li 17. pickom pronaći nekoga tko bi ima na toj poziciji mogao dati barem 10-ak minuta po utakmici. No, izglednije je da opet gledamo ludo posložene postave bez klasično postavljenih pozicija.

SUTRA

Buckse smo rado gledali na League Passu, a vjerujemo da će to biti slučaj i sljedeće godine. Milwaukee ima jako dobru momčad, doduše bez puno opcija za dovođenje novih igrača, ali je potencijal za napredak velik. Šteta samo što će ozljeda Parkera vratiti na novi početak.

(Foto: Action Images/Grafike: Vedran Duhaček)


Tagovi

nba rezimeizdvajamo

Ostale Vijesti