NBA REZIME Memphis Grizzlies: Grit & grind i dalje jaše

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 13.06.17. | 17:38

Grizliji su neuništivi.

Veliko NBA finale je završilo, do ovogodišnjeg drafta je ostalo 10-ak dana, a do tada ćemo završiti i naš rezime netom završene sezone. Svakog dana smo se osvrnuli na jedan klub kroz tri rubrike – 'Jučer', 'Danas' i 'Sutra' te grafikama s najzanimljivijim podacima o klubu.

Klubovi čije smo sezone do sada rezimirali:

Brooklyn Nets * Phoenix Suns * Los Angeles Lakers * Philadelphia 76ers * Orlando Magic * Minnesota Timberwolves * New York Knicks * Sacramento Kings * Dallas Mavericks * New Orleans Pelicans * Charlotte Hornets * Detroit Pistons * Denver Nuggets * Miami Heat * Chicago Bulls * Portland Trail Blazers * Atlanta Hawks * Washington Wizards * Los Angeles Clippers * Indiana Pacers

JUČER

Memphis je glavnu stvar napravio prošlog ljeta. Tada je Marc Gasol odlučio ostati u gradu i tako riješio pitanje kompetetivnosti sljedećih par godina. Nakon toga je bilo prilično jasno da će isto napraviti i Mike Conley. Doduše, bilo je prošlog ljeta nekih ozbiljnih priča kako bi Conley mogao u San Antonio, a znamo da je zovu Spursa teško odgovoriti, ali on se ipak odlučio slijediti Gasolov primjer. I tu bi ovaj tekst mogao i završiti jer je dovoljno da su u klubu njih dvojica pa da Memphis i dalje ima snagu kakvu je imao prethodnih godina – baziranu na energiji i čvrstoj obrani te na ovom dvojcu u napadu.

No, uprava Grizlija je u klub željela, a naposlijetku i uspjela, dovesti još jednu zvijezdu. Doduše, status Chandlera Parsonsa je zbog mnogih ozljeda u zadnjih par sezona izblijedio, ali Memphis mu je svejedno lani odlučio dati ultrabogati ugovor od 100+ milijuna dolara. Njihovo razmišljanje je bilo jednostavno – momčadi je trebao još jedan 'jaki' igrač, u Memphis nije lako dovesti slobodne igrače jer tržište nije previše atraktivno, a Parsons bi se mogao dobro uklopiti u njihov stil igre.

Sve je to u teoriji dobro izgledalo, ali onda se opet dogodila sezona u kojoj se Parsons mučio s ozljedama. Odigrao je svega 34 utakmice, a unjima nije izgledao kao čovjek k'oji zaražuje 10 milijuna dolara godišnje, a kamoli 22 milijuna, koliko mu je Memphis platio za netom završenu sezonu. Od njega momčad nije imala praktično nikakve koristi, ali to ih nije omelo da cijelu sezonu prilično čvrsto drže poziciju koja vodi u playoff i tamo barem malo namuče Spurse.

Kako su to uspjeli? Jednostavno, David Fizdale zna što radi, a Memphisov grit & grind je toliko dobro postavljen da je bilo samo potrebno da najvažniji igrači nastave igrati na svojoj razini. A to su Gasol i Conley napravili, a kada im dodate jako dobre sezone veterana Tonyja Allena, Vincea Cartera i Zacha Randolpha, te odlično priključivanje jezgri JaMychala Greena, onda dobijete i rezultat.

Memphis ne igra i nikada neće igrati, barem ne s ovom jezgrom, lepršavu košarku, ali zbog svega što su napravili proteklih sezona, ne možemo ih ne voljeti.

DANAS

Spomenuti veteranski trojac nema ugovore za sljedeću godinu, a kako nitko nije najavio umirovljenje te s obzirom na sve što su napravili , za očekivati je da će ostati u Memphisu. Vjerujemo kako ih i uprava želi zadržati pa tu dvojbe ne bi trebalo biti.

Nakon njihovog potpisa neće više biti prostora na salary capu pa možemo očekivati još poneki dolazak veterana ili dva i to je to. Pickova na draftu Memphis nema.

SUTRA

Sve ovisi kako će izgledati Parsons. Ako se on uspije vratiti u 80% onoga što je radio u Houstonu, Memphis će izgledati još bolje nego ove sezone te će ga opet svi željeti izbjegavati zbog činjenice da je to jedina momčad od koje si siguran da ćeš dobiti 'batine', a s druge strane ti mogu i zabiti dosta. Bez Parsonsa će ipak dosta toga ovisiti o veteranima, a znamo da to nikada nije dobro.

(Foto: Action Images/Grafike: Vedran Duhaček)   


Tagovi

NBA draftNBA doigravanjenba rezimeMemphis Grizzlies

Ostale Vijesti