Najava dana: Varaždin i Šibenik u pogonu, novi izazov za Krunu Jurčića

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 26.07.24. | 07:59

Ovo su najzanimljivije utakmice dana.

Beltinci – Varaždin, 18.00

(Nogomet, prijateljska utakmica)

Pretposljednju prijateljsku utakmicu pred početak novog prvenstva (Varaždin gostuje kod Gorice), Šafarićevi izabranici odigrat će protiv slovensko drugoligaša Beletinca koji je prošlu sezonu završio na trećem mjestu 2. lige Slovenije. Danas bi Šafarić priliku trebao dati rezervistima i mladim igračima, a sutra ih očekuje 'generalka' protiv saudijskog Al Raeda na Gradskom stadionu u Varaždinu.

Šibenik – GOŠK Gabela, 18.00

(Nogomet, prijateljska utakmcia)

Šibenik je na dosadašnjim pripremama izgubio od Posušja 0-1 i Grazera 3-1, no u posljednjoj provjeri nadvisio je mađarski Zalaegerseg TE s 2-1. Sada ih očekuje generalka pred početak povratničke sezone u HNL-u, susret s premierligašem BiH, GOŠK-om iz Gabele. U Šibeniku žele sačuvati prvoligaški status, a ovo će biti posljednja Carevićeva provjera pred početak novog prvenstva i utakmicu s Osijekom na Opus Areni.

Liverpool – Betis, 01.30

(Nogomet, prijateljska utakmica)

Dvoboj protiv Bettisa u Pittsburgu bit će prva pripremna utakmica Liverpoola, dok su Andalužani već odigrali susret protiv 'navijačke' Austrije Salzburg i slavili s 5-1. Arnie Slot, još nije dobio niti jedno pojačanje, a ostao je samo bez veteranskog golmana Adriana koji je, zanimljivo, pojačao – Betis. Andalužani su prošlu sezonu završili na sedmom mjestu Primere, ponovno će igrati Konferencijsku ligu, a u ovoj sezone žele napraviti dodatni iskorak.

Zamalek – Pyramids, 20.00

(Nogomet, egipatska Premier league)

Jurčićev Pyramids stajaio je sjajno u prvenstvu Egipta. I dalje je prvi no, sa samo dva boda prednosti i čak tri utakmice manje od Al Ahlyja koji je slavio u dva vezana susreta protiv Pyramidsa, nakon preokreta na domaćem terenu s 3-2, a onda i na stadionu Pyramidsa s 1-0. Jurčićevu momčad danas očekuje još jedan težak ispit, gostovanje kod slavnog Zamaleka koji je peti s tri utakmice manje (i tri oduzeta boda) od trećeg Al Masryja. Dakle, Zamalek je objektivno treća momčad prvenstva....

Al Masry – Al Ahly, 20.00

(Nogomet, egipatska Premier league)

Al Ahly je slavio u čak 13 uzastopnih utakmica, a u zadnjih 19 dvoboja imaju 18 pobjeda i remi u prvoj utakmici finala Afričke lige prvaka protiv Esperance Tunisa. U uzvratu su slavili s 1-0 te sada, kao prvaci Afrike, love svoj 122 (!?) veliki trofej u karijeri. Trenutno imaju dva boda, ali i tri utakmice manje od Pyramidsa, no, danas ih na suprotnoj strani očekuje treći Al Masry koji se bori za mjesto u Afričkom kupu konfederacija, drugom rangu afričkog međunarodnog nogometa.

Club Brugge – Mechelen, 20.45

(Nogomet, Jupiler Pro League)

Aktualni prvak Belgije novu sezonu nije otvorio najbolje, 1-2 porazom od Royale Union St. Gilloisea u belgijskom Superkupu. No, Club Brugge se za novu sezonu podosta pojačao, doveli su već sedam novih igrača za čak 25 milijuna eura! Dakle, u sezonu ulaze kao prvi favoriti za naslov prvaka te se danas očekuje rutinska pobjeda nad Mechelenom.

ZTE – MTK, 18.00

(Nogomet, mađarska OTP Bank liga)

Ovaj par smo izabrali jer se u prvom kolu prvenstva Mađarske susreću dva kluba s kojima su hrvatski klubovi kroz povijest odigrali podosta europskih utakmica. U prošloj sezoni MTK je u Budimpešti slavio s 2-0, a dvoboj u Zalaegersegiju završio je bez pobjednika (2-2). MTK je odradio dosta bolje pripreme. ZTE je upisao remi i dva poraza, između ostalog protiv Šibenika 1-2.

Nafta – Radomlje, 20.15

(Nogomet, slovenska Prva liga)

Obje momčadi novu sezonu otvorile su minimalnim porazima (0-1), povratnik u 1.SL Nafta na gostovanju kod Mure, a Radomlje na domaćem terenu protiv Kopera. Hajdukova filijala Radomlje na pripremama je svladala Hajduk, a to im je bio i jedini trijumf na pripremama. Ove dvije momčadi posljednji put su se susrele u 'korona' sezoni, kada su obje bile član 2.SL. Tada su u obje utakmice slavili domaćini...

Dornbirn – Red Bull Salzburg, 18.00

(Nogomet, OFB kup)

Slavni salzburški klub u prvom kolu Kupa igra protiv novog trećeligaša Dornbirna koji je prošle sezone uvjerljivo ispao iz drugog ranga austrijskog nogometa. Dakle, Bikovi ne bi trebali imati problema proći u drugo kolo

Los Angeles FC – Tijuana, 05.00

(Nogomet, Leagues Cup)

U novom izdanju Leagues Cupa, natjecanja s najboljim klubovima MLS-a i MX-a, susreću se Los Angeles FC, trenutno druga momčad Zapada MLS-a te Tijuana koja nakon četiri kola meksičke Aperture ima sedam osvojenih bodova. Ovo će biti prvi međusobni susret ova dva kluba u povijesti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionica

Ostale Vijesti