Germania
Germania

Najava dana: U fokusu Liga prvaka i Konferencijska liga, u Umagu mladi Dodig traži podvig

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 24.07.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili.

Cerundolo – Dodig, 16.30

(Tenis, ATP Umag)

Devetnaestogodišnji Osječanin ostvario je uspjeh karijere pobjedom nad Francuzom Enzom Couacaudom 3-6, 6-3, 6-2, svojom prvom na ATP Touru. Suparnik u osmini finala Plava Laguna Croatia Opena u Umagu mu je Argentinac Francisco Cerundolo, nedavni četvrtfinalist Hamburga, 37. tenisač sa svjetske ljestvice. Bit će to novo korisno iskustvo za mladoga Dodiga (ATP 310.), nek mu je sa srećom, a bila bi već velika stvar da puno bolje rangiranom suparniku uzme set.

PAOK – Borac, 19.30

(Nogomet, Liga prvaka, 2. pretkolo)

Grčka liga počinje tek 17. kolovoza, ali Europa ne pita kad nemaš dovljno veliki koeficijent, pa tako grčki prvak starta u borbu za skupine Lige prvaka protiv prvaka Bosne i Hercegovine, koji je u 1. pretkolu boljim izvođenjem 11-eraca nadvisio albansku Egnatiju (1-0, 1-2). PAOK je odigrao četiri pripremna dvoboja, pobijedio AEK Larnacu 2-1 te izgubio od Hiberniana (0-1), Union SG-a (1-2) i Vitessea (1-2).

Ludogorec – Dinamo Minsk, 20.00

(Nogomet, Liga prvaka, 2. pretkolo)

Bugarski protiv bjeloruskog prvaka, prvi dvoboj je u Razgradu, uzvrat u Mađarskoj (Mezőkövesd) što Ludogorec stavlja u ulogu velikog favorita. Ludogorec je u 1. pretkolu prošao Dinamo Batumi, 3-1 doma, pa 0-1 u Gruziji, bilo je čupavo do samog kraja. Dinamo iz Minska je, pak, prošao armenski Pjunik, nakon 0-0 u Mađarskoj pobjedom 1-0 u Jerevanu. Skupo će htjeti Bjelorusi prodati kožu...

Celje – Slovan, 20.15

(Nogomet, Liga prvaka, 2. pretkolo)

Slovenski protiv slovačkog (izvorno: slovenskog) prvaka, gosti dolaze s Markom Tolićem koji je pod Damirom Krznarom igrao u Mariboru, a bivši trener Dinama htio ga je dovesti i u Celje. Grofovi su u 1. pretkolu prošli estonsku Floru, 5-0 u gostima, 2-1 doma, a nastartu slovenskog prvenstva svladali Bravo preokretom 2-1. Slovan je, pak, prošao prvo pretkolo dvama pobjedama nad makedonskom Strugom (4-2, 2-1), a domaće prvenstvo mu počinje tek ovog vikenda.

Struga – Pjunik, 17.00

(Nogomet, Konferencijska liga, 2. pretkolo)

Struga igra svoje domaće utakmice na stadionu Gradska plaža, smještenom na obali poznatog jezera, međutim ovaj susret održat će se u Ohridu u sklopu Sportskog centra Biljanini izvori koji može primiti oko četiri tisuće gledatelja. Oba suparnika su svoj europski put počeli u 1. pretkolu Lige prvaka i ispali. Od Struge je bolji bio Slovan iz Bratislave koji je pobijedio 4-2 u Slovačkoj te 2-1 u Sjevernoj Makedoniji. Pjunik je pak tijesno ispao od Dinama iz Minska premda je odigrao 0-0 u prvom susretu, no Bjelorusi su Jerevanu slavili 1-0 i prošli dalje. Struga je danas blagi favorit, ali na dvije utakmice prednost bi trebala biti na strani Armenaca.

Riga – Slask, 18.00

(Nogomet, Konferencijska liga, 2. pretkolo)

Na stadionu Skonta Riga igra prvu utakmicu u Konferencijskoj ligi protiv favoriziranih Poljaka koji su prošle sezone bili jesenski prvaci, ali nisu izdržali do kraja te se moraju zadovoljiti ovim natjecanjem. Ekstraklasa je tek počela, odigrali su prvo kolo na domaćem terenu protiv Lechije iz Gdanjska koje je završilo 1-1 što može biti znak da su mislima bili koncentrirani na europsko natjecanje. Na Baltiku, odnosno Estoniji, prvenstvo je u poodmakloj fazi. Riga, u čijim redovima je Hrvoje Babec, nekadašnji član Gorice, još se nada domaćem naslovu, zaostaje četiri boda uz susret više u odnosu na prvoplasirani Rigas.

Dinamo Batumi – Dečić, 19.00

(Nogomet, Konferencijska liga, 2. pretkolo)

Gruzijski predstavnik favorit je na svom terenu Adjarabet Areni na koju stiže Dečić. Klub iz Crne Gore po prvi put je postao prošle sezone prvak u svojoj državi, ali to je još uvijek preslabo za iskorak u Europi. Naime, u kvalifikacijama za LP su ispali od velškog The New Saintsa. U Crnoj Gori, točnije mjestu Tuzi, bilo je 1-1, da Velšani na Otoku dobili 3-1. I Dinamo Batumi je igrao u istom natjecanju kao prvak, čak su doma dobili Ludogorec 1-0, no Bugari su uzvratili s 3-1 u Razgradu.

AEK – Inter, 20.00

(Nogomet, Konferencijska liga, 2. pretkolo)

Andorski Inter jedna je od većih senzacija 1. pretkola Konferencijske lige, jer su nakon 1-1 u Mostaru u uzvratu dobili Velež 5-1 s Damirom Čanadijem na klupi, bivšim trenerom Šibenika. Napravili su potres u redovima Rođenih, ali čini se da sada nemaju izgleda u Ateni s AEK-om, prema tečaju se čini da će biti 'topovsko meso' kod viceprvaka Grčka koji je tek na početku priprema, a doživio je nedavno poraz od AZ Alkmaara koji ih je pregazio 6-0.

Cliftonville – Auda, 20.45

(Nogomet, Konferencijska liga, 2. pretkolo)

U Belfastu će sjevernoisrski predstavnik na stadonu Solitude dočekati Audu iz Latvije. U Sjevernoj Irskoj prvenstvo nije još počelo, Cliftonville je izgubio dvoboj za Charity Shield od Larnea, a potom upisao remi i dvije pobjedu u prijateljskim dovobojima. U Virsligi u Latviji se igra i kako sada svari stoje Auda će teško više od trećeg mjesta. Imaju pet pobjeda u nizu, uključujući dvije u 1. pretkolu nad predstavnikom Ovčjih Otok, klubom B36 iz Torshavna. Dobili su ih 2-0 u Rigi te 1-0 na stadionu na kojemu će igrati Hajduk s njihovim gradskim rivalom.

Servette – Young Boys, 20.30

(Nogomet, Super liga)

U švicarskom prvenstvu je odigrano 1. kolo, no danas Servette i Young Boys unaprijed igraju dvoboj 5. kola koji pada između dvaju utakmica play-offa Lige prvaka u kojima će igrati momčad iz Berna, a Servette se nada da će u istom tjednu doigravati za ulazak u skupine Europske lige, prođe li boljeg iz dvoboja Brage i Maccabi Petah Tikve. Inače, u 1. kolu Servette je slavio u Luzernu 2-1, a Young Boys izgubio doma od Siona 1-2.


Tagovi

najava danakladionicaGermania Sport kladionicakladioničarski dankladionice

Ostale Vijesti