Germania
Germania

Najava dana: Startaju rukometaši i Petra Martić, Dinamo ima 'generalku', igra se sve više prvenstava

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 27.07.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili:

Hrvatska – Japan, 14.00

(Rukomet, OI, skupina A)

Od dva momčadska sporta Lijepe naše na Olimpijskim igrama u Parizu prvi startaju rukometaši, izmjenjivat će se dan za danom s vaterpolistima. U skupini A su hrvatskim rukometašima od 14 sati prvi suparnik „uvijek neugodni“ Japanci, reprezentacija koju je upravo naš sadašnji izbornik Dagur Sigurdsson vodio šest godina i koju poznaje u dušu. Jasno je, nisu to reprezentacije koje nam leže. Brzi takmaci azijskog rukometa nemaju pretjerane poveznice s načinom na koji Europljani igraju, no izbornik uvjerava da Hrvatska ima kvalitete koje oni nemaju. Nadamo se da je u pravu te da će Duvnjak, Cindrić i ostali pobjednički krenuti...

Martić – Bucsa, 12.00

(Tenis, OI, žene)

Petra Martić otvara turnir Olimpijskih igara mečom 1. kola protiv Španjolke Cristine Bucse na terenu broj 13 koji će za jednu od njih biti sretan, a za poraženu nesreta. Naša Dućanka je slabije plasirana na ljestvici (97.-60.), no unatoč tomu eksperti predviđaju njenu pobjedu u tri seta na zemljanim terenima Roland Garrosa gdje se Petra odlično osjeća. U prilog joj ide i činjenica što je jedini dosadašnji susret s Bucsom riješila u svoju korist pobjedom 6-0, 6-4 u 1. kolu turnira u Montrealu prošle godine.

Dinamo – Šahtar, 19.00

(Nogomet, prijateljska)

Dinamo i Šahtar odigrat će drugu pripremnu utakmicu u dva dana. U prvoj u petak Dinamova je kombinirana momčad pobijedila Šahtarovu, ali pravi ćemo dvoboj najboljih momčadi gledati večeras. Za oba kluba to je ujedno i generalka uoči početka sezone, zadnja provjera, stoga će i Sergej Jakirović i Marino Pušić isprobati svoje najjače oružje i pokušati ostvariti pobjedu. Petković, Pjaca, Mišić, Piere-Gabriel, Sučić, Baturina... i ostali imat će sigurno pravi test, ali i podršku s maksimirske zapadne tribine. Udarnih 11 odigrat će sigurno 60, možda i više minuta, uistinu će se moći vidjeti koliko Dinamo vrijedi samo šest dana prije prve natjecateljske utakmice protiv Istre 1961.

Nordsjaelland – Midtjylland, 16.00

(Nogomet, danska Superligaen)

Do pred neki mjesec su se do posljednjeg kola borili za naslov prvaka Danske, a eto ih sad u srazu 2. kola nove superligaške sezone „najsretnije zemlje na svijetu“. Na startu je Nordsjaelland na svom terenu svladao Aalborg 3-0, a Midtjylland remizirao kod Aarhusa (1-1), no kroz tjedan su prvaci odigrali prvi susret 2. pretkola Lige prvaka kod UE Santa Colome u Andori te pobijedili 3-0. Domaćin će sigurno biti odmorniji, pa mu stoga dajemo malu prednost, no remi je najrealniji.

KFUM Oslo - Bodø/Glimt, 16.00

(Nogomet, norveška Eliteserien)

Vodeća momčad norveškog prvenstva gostuje kod šestoplasiranog KFUM-a u Oslu, domaćin je osokoljen dvama pobjedama zaredom, nakon prethodna dva poraza. Gosti dolaze također s nizom od dvije pobjede, prije kojih su izgubili od Sandefjorda, a prije toga opet dvaput pobijedili, imaju šest bodova prednosti pred drugoplasiranim Brannom (utakmica više) nakon 16 odigranih utakmica, a 15 pred svojim današnjim suparnikom koji ima utakmicu manje.

Fredrikstad – Rosenborg, 18.00

(Nogomet, norveška Eliteserien)

Nekadšnji serijski prvak Norveške danas je 13-plasirani i nespokojno dolazi na noge petoplasiranom Fredrikstadu. Rosenborg ima po dvije pobjede i poraza te remi u zadnjih pet kola, Frederikstad također, ali današnji domaćin svoju je zadnju utakmicu dobio, u gostima kod HamKama 1-0, a Rosenborg izgubio 1-4 u Sarpsborgu. Na zadnje tri utakmice Rosenborga padalo je tri ili više golova...

Malmö – Sirius, 17.30

(Nogomet, švedska Allsvenskan)

Vodeći Malmö ima bježi Djurgardenu koji ima susret manje čak sedam bodova, njihova ambicija je obraniti naslov prvaka te što dalje dogurati u Europi. Prvi susret protiv Klaksvika u kvalifikacijama za Ligu prvaka riješili su s 4-1 u svoju korist što im daje mir pred uzvrat. Malmö je izuzetno efikasan, a s današnjim suparnikom susreto se u prvenstvu i prije osam dana u gostima. Domaćin koji drži sredinu ljestvice vodio je čak 2-1, Malmö je do poluvremena postigao gol, a onda u nastavku okrenuo do konačnih 3-4.

Widzew – Lech, 20.15

(Nogomet, poljska Ekstraklasa)

Tek je drugo kolo poljske Ekstraklase, mali je uzorak utakmica u jednoj od najizjednačenijih liga u kojoj stvarno svatko svakoga može dobiti. Widzew na domaćem terenu dočekuj Lech koji uvijek ima šampionske ambicije, a ovu sezonu je otvorio domaćom pobjedom nad Gornikom od 2-0. U Lechu se skrasio nekadašnji stoper Hajduka Antonio Milić koji igra na poziciji stopera, a njegova momčad želi do pobjede u Lodzu, no u Poljskoj se teško pobjeđuje u gostima. Widzew je u prvom kolu kod Stal Mieleca (1-1).

Basel – Lugano, 20.30

(Nogomet, švicarska Super liga)

U švicarskoj Super ligi na programu je drugo kolo u kojemu bi za Basel mogao debitirati Marin Šotiček, dragulj mlade hrvatske reprezentacije kojega je Lokomotiva prodala, a činilo se da bi mogao u Dinamo, no u Maksimiru su premalo nudili. Sad se od njega očekuje da raskoš svog talenta pokaže u Švicarskoj, možda već u susretu s Luganom koji je umoran od dvobaja kvalifikacija za Ligu prvaka i domaćeg poraza 3-4 od Fenera. Inače, Lugano je započeo prvenstvo domaćom pobjedom nad Grasshoppersom 2-1, dok je Basel poražen kao gost od Lausanne-Sporta koji je slavio 3-2.

Sepsi – Dinamo Bukurešt, 21.00

(Nogomet, rumunjska Superliga)

Željko Kopić je na klupi Dinama iz Bukurešta, ove subote čeka ga zahtjevno gostovanje, jer Sepsi je nakon dva kola lider rumunjske Superlige, ima dvije pobjede. Međutim, Kopićev klub je moćniji kada se gleda povijest, ali to ne mora ništa značiti. Nakon što ih je ostavio u elitnom rangu, Dinamo bi htio nešto više. U dva susreta ima pobjedu i poraz. Izgubio je na staru od Cluja 3-2 da bi dobio Petrolul 4-1. Trijumfom bi mogao se izjednčiti sa Sepsijem koji je imao nešto lakše suparnike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti