Germania
Germania

Najava dana: Hrvatski klubovi startaju u Europi, Talijani na klupama predstavljaju se u Osijeku i Splitu

Vrijeme Čitanja: 5min | čet. 25.07.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili.

Corvinul – Rijeka, 19.00

(Nogomet, Europska liga, 2. pretkolo)

Riječani otvaraju novu sezonu utakmicom protiv rumunjskog drugoligaša koji je priredio pravu malu senzaciju kad su u prvom pretkolu svladali Paksi. Riječani su u ovom ogledu izraziti favoriti, a to potvrđuju i tečajevi u Germaniji. No, treba prvo skočiti, a tek onda reći hop. Ne kaže se bez razloga kako su najteže utakmice one u kojima su tri boda (ili u ovom slučaju pobjeda) unaprijed upisani. Vjerujemo da Sopić neće previše 'kemijati' sa sastavom te da će pronaći način kako da zaustavi Lupua koji je u sjajnoj formi te iskusnog Busa koji je nekoć igrao za Sheffield Wed. te Salernitanu. U svakom slučaju, očekujemo dobru utakmicu. Te, naravno, pobjedu hrvatskog kluba!

Osijek – Levadia, 20.00

(Nogomet, Konferencijska liga, 2. pretkolo)

Levadia je vodeća momčad prvenstva Estonije, 12 bodova prednosti ima sastav iz Tallinna pred drugoplasiranim nakon 21 kola. Vodi je Curro Torres, igračka legenda Valencije koja je 2018. nakratko bila trener Istre 1961 te protiv Osijeka sa Zeleno-žutima odigrao 1-1 uz pogodak za Puljane – Ramona Miereza! Osijek se večeras predstavlja s novim trenerom, Talijanom Federicom Coppitellijem, a u pet najvažnijih pripremnih dvoboja Bijelo-plavi imaju po dvije pobjede (Jablonec 1-0, Ruh Viniki 3-1) i poraza (WAC i DAC 1904 po 2-3) te remi protiv Nyiregyhaza (2-2).

Hajduk – HB Torshavn, 21.00

(Nogomet, Konferencijska liga, 2. pretkolo)

Jedva su čekali navijači Hajduka otvaranje sezone, utakmicu na kojoj mogu napuniti Poljud te pozdraviti nova lica, trenera Gennara Gattusa i Ivana Rakitića koji u ovom susretu neće zaigrati, ali publika će ga još jednom moći vidjeti nakon spektaklarnog dočeka. Hajduk je izraziti favorit u ovoj utakmice jer bi trebao igrati pred 25-30 tisuća ljudi, ima vrlo dobar skor u pripremnom razdoblju (6-1-1), dok su gosti nedavno poraženi u prvenstvu Ovčjih Otoka od Vikingura, pa zaostaju šest bodova za prvim mjestom. Marko Livaja, Ivan Perišić i Rokas Pukštas su glavni aduti Splićana, dok se kod suparnika ističe ljevokrilni napadač Aki Samuelson, a vodi ih također talijanski trener, Adolfo Sormani.

Zrinjski – Bravo, 21.00

(Nogomet, Konferencijska liga, 2. pretkolo)

Pobjednik Kupa i doprvak BiH protiv slovenskog predstavnika koji je moramo proći 1. pretoklo, jedva svladavši velški Connah's Quay, nakon 0-1 doma, 2-0 u gostima nakon produžetaka. Na startu slovenskog prvenstva Bravo nije bio „bravo“, izgubio je od prvaka Celja 1-2 nakon 1-0 na poluvremenu. Plemiće ove sezone vodi hrvatski trener Mario Ivanković, u sastavu imaju 12 Hrvata, novi su Petar Mamić, Frano Mlinar i Fran Topić, no napad i dalje predvodi Nemanja Bilbija. U dvije najjače pripremne utakmice pobijedili su Zorju 2-1, a sa Slaven Belupom igrali 2-2.

Milsami – Astana, 18.00

(Nogomet, Konferencijska liga, 2. pretkolo)

Pobjednik ovog para u sljedećem će kolu igrati s poraženim iz nadmetanja Rijeke i Corvinula. Moldavski predstavnik protiv dobro nam poznatih Kazahstanaca. Milsami je u 1. pretkolu prošao bjeloruski Torpedo, 4-2 u Mađarskoj, 0-0 u Orhei, a Astani je ovo prvi europski nastup, no traje joj prvenstvo, tek je deveta nakon 12 kola sa 15 bodova, a u njenim su redovima osim Josipa Čondrića i Marina Tomasova od ovog ljeta i Hrvati Karlo Bartrolec i Branimir Kalaica, no potonji dvojac bez nastupa. Astana je odgodila prvenstveni sraz od 13. srpnja, sprema se samo za novi europski iskorak, zadnji put je igrala 29. lipnja i izgubila 1-3 od Kairata.

Ružomberok – Trabzonspor, 18.30

(Nogomet, Europska liga, 2. pretkolo)

Poraženi iz sraza slovačkog i turskog predstavnika u 3. će pretkolu Konferencijske lige biti suparnik boljem iz dvoboja Hajduka i HB Torshavna. Ružomberok je u 1. pretkolu prošao bivšeg krvnika Hajduka, kazahstanski Tobol, 5-2 i 0-1. Slovačka Superliga počinje ovaj vikend. Trabzonspor je, pak, igrao samo prijateljske dvoboje, pobijedio Železničar Pančevo 3-1, prije toga Szeged CSGA 2-1, baš nas zanima koliku će minutažu protiv Slovaka dobiti Mislav Oršić. Nadamo se veliku...

Šerif – Elfsborg, 19.00

(Nogomet, Europska liga, 2. pretkolo)

Bolji iz ovog nadmetanja ide na uspješnijeg iz ogleda Rijeke i Corvinula. Šerif je u 1. kolu uopucao azersku Ziru ruletom 11-eraca, nakon poraza doma 0-1 u gostima je nakon produžetaka bilo 2-1 za prorusko društvo iz Pridnjestrovlja. Švedski predstavnik je, pak, pogocima izbombardirao Pafos, nakon 3-0 doma napravio je desant na Cipar i s 5-2 u uzrvatu prošao dalje. Sezona u Švedskoj u punom je jeku, a Elfsborg je četvrti nakon 16 kola sa 25 bodova te svakako favotit već večeras.

Zira – DAC 1904, 18.30

(Nogomet, Konferencijska liga, 2. pretkolo)

Ukupni pobjednik ovog para u sljedećoj će rundi igrati s boljim iz nadmetanja Osijeka i Levadije. Azerski predstavnik u 1. je rundi Europske lige ispao od Šerifa iz Tiraspolja, nakon pobjede 1-0 u gostima izgubio je doma 1-2 te bio lošiji u raspucavanju s bijele točke. DAC iz Dunajske Strede igrao je samo prijateljske utakmice, u 'generalci' svladao korporacijskog brata Osijek 3-2, prije toga Göri ETO 2-1, a s bečkom Austrijom igrao je 0-0.

Wisla – Rapid, 18.00

(Nogomet, Europska liga, 2. pretkolo)

Poljski predstavnik morao je proći prvo pretkolo, nadvisio je kosovski Llapi 2-0 i 2-1, odgodio 1. kolo Ekstraklase kako bi bio što spremniji za Bečane. Austrijski predstavnik čiji napad predvodi Dion Drena Beljo domaća natjecanja počinje Kupom u nedjelju protiv niželigaša, a dosad je igrao samo pripremne, prijateljske utakmice, u najjačima izgubio od praške Slavije 0-3 te remizirao s Milanom 1-1.

Rubljov – Marozsan, 16.30

(Tenis, ATP Umag)

Andrej Rubljov prije sedam godina osvojio je u Umagu svoj prvi naslov na ATP Touru, što je učinio u statusu "sretnog gubitnika" iz kvalifikacija, a nakon petogodišnjeg izbivanja se vratio u Stella Maris kako bi pokušao još jednom osjetiti slast osvajanja trofeja na Plava Laguna Croatia Openu. U utorak je odigrao prvi meč i svladao Argentinca Camila Uga Carabellija sa 6-4, 7-5 te tako postao prvi četvrtfinalist 34. izdanja umaškog ATP turnira. Jedan je od onih igrača koji iz Umaga neće put Pariza, no uživa u Istri. Danas ga čeka četvrtfinalni obračun s Mađarom Fabianom Marozsanom koji je sa 6-2, 7-6 (7) bio bolji od Brazilca Thiaga Monteira. Rus je 9., a Mađar 49. na svjetskoj ljestvici, Rus ima 9-5 na zemlji ove godine, a Mađar 5-6 i nikad nije osvojio turnir na zemlji. Dakle…

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+



 


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti