REUTERS/Radovan Stoklasa
REUTERS/Radovan Stoklasa

Njemačkoj reprezentativac otkazao nastup da se oženi i operira čeljust: "Sami izvucite zaključak iz toga"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.01.23. | 16:30

Njemačka reprezentacija večeras otvara svoj put na Mundijalu, a i dalje se povlače priče oko toga zašto je netko otkazao nastup

Bivši potpredsjednik DHB-a, Bob Hanning, izrazio je žaljenje zbog otkazivanja Fabiana Wiedea za Svjetsko rukometno prvenstvo.

"Volio bih vidjeti Fabiana Wiedea kako igra na Svjetskom prvenstvu. Nažalost, to nije prvo Svjetsko prvenstvo ili Europsko prvenstvo koje je propustio", rekao je direktor vodeće momčadi Bundeslige, Füchsa Berlin u intervjuu za online platformu ran.de.

Reprezentacija Njemačke će večeras igrati uvodnu utakmicu u Poljskoj i Švedskoj protiv azijskog prvaka Katara. Uoči Svjetskog prvenstva, izbornik Alfred Gislason izrazio je svoje razočaranje što su nacionalni igrači u više navrata otkazivali nastupe na velikim turnirima posljednjih godina. Pa i 28-godišnji Wiede svojevoljno je odlučio ne sudjelovati na Svjetskom prvenstvu kako bi tijekom pauze u Bundesligi operirao čeljust.

"Odlučio se oženiti i ići na operaciju zuba. Na kraju dana to morate sami procijeniti i iz toga izvući zaključke ako to želite", rekao je Hanning o berlinskom igraču zaleđa.

No, po njegovu mišljenju, raspravu o ovoj temi ne treba vezati isključivo uz Wiedea.

"Puno drugih igrača je otkazalo", rekao je 54-godišnjak. Smatra da je "dobro i ispravno voditi računa o igračima koji su sada tu, a ne o onima kojih nema".

Hanning drži palčeve za DHB tim. "Zbog otkazivanja pojedinih reprezentativaca, struktura momčadi mora se malo reformirati. Morate se pobrinuti da kombinacija mladih i starih bude prava. Momčad to sada mora dokazati. Minimalni cilj mora biti plasman u četvrtfinale."

I u hrvatskoj reprezentaciji, doduše nogometnoj, se dogodio sličan scenarij s Dujom Ćaleta-Carom kada je zbog ženidbe propustio susrete s Vatrenima. Naime, stoper se ženio dan nakon Austrije i dva dana uoči Francuske na Poljudu. I to drugi put. Iako je znao koji su datumi Lige nacija u igri.


Tagovi

njemačka rukometna reprezentacijaSP u rukometu 2023

Ostale Vijesti