REUTERS/Cathrin Mueller
REUTERS/Cathrin Mueller

Danska u drugom poluvremenu slomila Njemačku i plasirala se u finale

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.01.24. | 22:28

Domaćin je pružio vrlo dobar otpor, ali favorit je pobijedio

Rukometaši Danske i Francuske borit će se za naslov europskog prvaka u Koelnu, gdje su Danci u petak u polufinalu svladali Nijemce s 29-26 (12-14), a prethodno su Francuzi pobijedili Šveđane s 34-30 u produžetku.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon što je Francuska na dramatičan način došla do svog četvrtog finala Eura izbacivši u polufinalu branitelje naslova, Danska je to isto ostvarila puno boljom igrom u drugom poluvremenu slomila otpor Njemačke.

Domaća reprezentacija je u prvom poluvremenu igrala odličnu obranu i u 28. minuti došla do tri pogotka prednosti (13-10). U drugo poluvrijeme su Nijemci donijeli dva gola prednosti (14-12), ali je ona nestala već za dvije minute igre u nastavku. Danci su utakmicu prelomili od 49. do 53. minute, kad su od 22-20 došli do pet pogodaka prednosti (26-21) i bez poteškoća prednost održavali do konačnih 29-26.

Emil Jakobsen, Mikkel Hansen i Simon Pytlik su postigli po pet pogodaka za pobjednike. Njemačke strijelce su predvodili Renars Uscins s pet golova i Juri Knorr sa četiri.

Tako će se u nedjelju, od 15 sati, Njemačka i Švedska boriti za broncu, a u finalu koje će započeti u 17.45 sati za zlato će igrati Francuska i Danska.

Bit će to repriza finala s posljednjeg Svjetskog prvenstva, kad su Danci osvojili treći uzastopni naslov svjetskih prvaka, te repriza finala olimpijskog turnira 2021. u Tokiju, gdje su do zlata došli Francuzi.

Francuzi su u sva tri dosadašnja finala na europskim prvenstvima izašli kao pobjednici, a za svoj posljednji europski naslov su svladali baš Dance, 2014. pred njihovim navijačima u Herningu.

Danci će tražiti put prema trećem europskom zlatu, a prvom od 2012. Danska i Francuska su na Euru još dvaput igrale za broncu; 2018. u Hrvatskoj slavili su Francuzi, a prije dvije godine su broncu osvojili Danci.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Europsko prvenstvo za rukometaše 2024.danska rukometna reprezentacijaDanska rukometna reprezentacijanjemačka rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti