REUTERS/Jon Nazca
REUTERS/Jon Nazca

VIDEO Čilić u polufinalu Hagzhoua: „Bio je ovo pravi triler“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.09.24. | 14:22

U polufinalu ga čeka 39. tenisač svijeta Amerikanac Brandon Nakashima.

Hrvatski tenisač Marin Čilić ( (ATP-777.) plasirao se u polufinale ATP turnira u kineskom Hagzhouu nakon što je u drugom kolu sa 6-2, 6-7(4), 7-6(5) pobijedio Japanca Yasutaku Uchiyami (ATP-160.)  

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U meču koji je trajao dva sata i 47 minuta Čilić je servirao 19 asea, a Uchiyama devet. Hrvatski je tenisač imao 40 winnersa i 27 neprisiljenih pogrešaka, a Japanac 20 winnersa i 19 neprisiljenih grešaka. 

Prvi je set Čilić dobio nakon što je suparniku uzeo dva puta servis Drugi je set u tie breaku dobio japanski tenisač a i treći je set odlučen u tie breaku nakon što su obojica izgubila i vratila svoj servis, no taj je set pripao Čiliću kojeg u polufinalu čeka 39. tenisač svijeta Amerikanac Brandon Nakashima.

Ovo je bio drugi međusobni ogled Čilića i Uchiyame i druga pobjeda hrvatskog tenisača koji je cijelu prošlu godinu i veći dio ove pauzirao zbog ozljede. 

“Bio je ovo pravi triler. Pokazao sam odličnu igru u prvom setu, ali protivnik je našao način u drugom setu. Ipak sam se uspio vratiti, oduševljen sam pobjedom i nadam se da su svi uživali u ovom preokretu“, otkrio je Čilić kojem je ovo prvo polufinale nakon točno dvije godine.

“Mislim da je današnji susret pokazao visoku razinu tenisa od nas obojice, uspio sam uzeti tek jedan break u druga dva seta. Važno je kroz turnir pronaći rješenje za teške trenutke.”, rekao je i komentirao podršku publike:

“Hvala vam i vidimo se sutra!“.

VIDEO (SportKlub)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)



Tagovi

TenisMarin Čilić

Ostale Vijesti