Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Skočić ga je pozvao u U21 reprezentaciju, a nakon otkaza u susjedstvu novi angažman pronašao je u Španjolskoj

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.09.24. | 14:00

Postao je novi član kluba koji je prošle sezone izborio plasman iz četvrtog u treći rang španjolskog nogometa.

Neposredno prije ogleda protiv Barcelone B, u kojem su u gostima upisali minimalni poraz, čelni ljudi novog španjolskog trećeligaša Zamore zgotovili su transfer prvog Hrvata u povijesti kluba. Novi član Zamore postao je Karlo Špeljak (21), brzonogi krilni napadač koji je posljednji angažman imao u Celju, a prethodno je još igrao za Rudeš, Šibenik i Lokomotivu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Špeljak je s trenutno posljednjom momčadi Primera Federación – Grupo I (treći rang španjolskog nogometa) potpisao ugovor do kraja sezone, a priliku da debitira za novi klub imat će sljedeće nedjelje (29. rujna) kad njegovoj novoj momčadi u goste stiže SD Amorebieta, prošlosezonski član La Lige 2 za čijim kormilom danas sjedi Julen Guerrero, nekoć sjajni napadač koji je cijelu svoju igračku karijeru proveo u Athleticu i koji je za La Roju odigrao 41 utakmicu (13 pogodaka).

Zamora nikada nije bila u višem rangu natjecanja od trenutnog, s tim da su nakon pet uvodnih kola zalijepljeni za dno poretka s jednim osvojenim bodom u pet kola. Špeljak, igrač kojeg je Dragan Skočić pozvao u U21 reprezentaciju za utakmicu protiv Ovčjih Otoka (nije igrao), trebao bi pomoći Zamori da postanu nešto opasniji u fazi napada budući da su dosad postigli svega tri pogotka.

Špeljak je u HNL-u upisao 42 nastupa i dva pogotka, a njegova najveća vrlina je nevjerojatna brzina. Inače, treći rang španjolskog nogometa podijeljen je na dva razreda (Grupo I i Grupo II), a od ukupno 40 klubova ‘trećeligaša’, jedini hrvatski predstavnik među njima sada je postao mladi Zagrepčanin. Nek’ mu je sa srećom. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Karlo ŠpeljakŠpanjolskaZamora FC

Ostale Vijesti