Primorje poraženo u finalu Lige prvaka: Pro Recco osmi put prvak Europe

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 30.05.15. | 21:54

Vaterpolisti talijanskog Pro Recca osvojili su naslov europskih prvaka, nakon što su u finalu završnog turnira Lige prvaka u Barceloni pobijedili riječko Primorje EB sa 8:7 (1:3, 2:0, 4:2, 1:2).

Primorje je s dva gola Sandra Sukna i jednim Cosmina Radua vodilo 3:1 nakon prve četvrtine, no do odlaska na odmor Pro Recco se uspio vratiti. Rezultat je potom bio u egalu, da bi u posljednjih minutu i pol treće četvrtine Talijani s dva gola otišli na 7:5.

Tri i pol minute prije kraja Petar Muslim doveo je Primorje na gol zaostatka, ali Figlioli je minutu i pol prije isteka vremena praktički osigurao pobjedu Pro Recca. Do kraja je Sandro Sukno uspio tek ublažiti poraz riječke momčadi.

Sukno je s tri gola bio najbolji strijelac Primorja, dva je dodao Muslim, a po jednom su zabili Radu i Šetka. Kod Pro Recca su po dva gola postigli Maro Joković, Figlioli i Ivović, a po jedan Giorgett i Pijetlović.

Bilo je ovo drugo finale Lige prvaka za Primorje, a kao i 2012. godine, opet je za njih bio koban Pro Recco. Talijanski klub ovim trijumfom postao je prvi s osam naslova europskih prvaka. Zagrebačka Mladost i beogradski Partizan u sedam navrata bili su prvaci Europe.

Podsjetimo, u utakmici za 3. mjesto domaća Barceloneta je bila bolja od Juga sa 14:12.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

PrimorjePro ReccoVaterpolska Liga prvakavaterpoloOstali sportovi

Ostale Vijesti