REUTERS/Amel Emrić
REUTERS/Amel Emrić

Izgleda napokon Džeko, samo se on u Hajduku ček'o

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 29.06.24. | 08:01

Brojni specijalisti za transfere javljaju da je posao pri kraju

Kako javljaju brojni mediji, a pozivajući se na izvore iz Turske te talijanske transfer-gurue, Edin Džeko je na koračić od dolaska u Hajduk, navodno je prihvatio sve uvjete iz dvogodišnjeg ugovora koji mu je splitski klub ponudio.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Fenerbahçe, odnosno novi trener turskog giganta Jose Mourinho ga puštaju da ide dalje, jer Portugalac traži mlađeg napadača po svom ukusu, a ostalo je da se još klubovi dogovore oko papirologije. Sve je u rukama Nikole Kalinića, Hajdukova sportskog direktora...

Džeko je na pripremama s Fenerom, u dobrom raspoloženju, te bi ukoliko zadrži formu iz prošle sezone kada je zabio preko 20 golova, trebao biti top-pojačanje za Hajduk u borbi za naslov prvaka te ulazak u skupinu Konferencijske lige. Džeko ima 38 godina, ali i klasu koja ne prolazi, na razini HNL-a može igrati i u poznoj dobi, o tome svjedoči i činjenica što ga Bijeli žele na dvije sezone, to znači da ne namjerava još u mirovinu.

Isto tako, spominje se i Ivan Rakitić, koji također više nije mladić, ali u njegovu slučaju puno više ovisi što će reći supruga Andalužanka Raquel i hoće li se tako lako odreći milijuna koji mu se pružaju za zaradu na istoku. Navodno bi tamo u naredne tri sezone mogao zaraditi više od 15 milijuna eura, dok Hajduk teško može skupiti i milijun po sezoni.

Njih dvojica bili bi jamac Hajdukova ulaska u skupinu Konferencijske lige zajedno s Markom Livajom i Ivanom Perišićem, dok trener Gennaro Gattuso namjerav angažirati još dvojicu krilinih napadača iz Italije.

Euforija je u Splitu kao i na početku svake nove sezone opet počela, vidjelo se to na otvorenom treningu u petak, no ova je posebna, jer će u svibnju 2025. biti točno 20 godina od posljednjeg naslova prvaka Hrvatske.

Dakako, da bi Hajduk 'disao' treba i svježeg dotoka novca, a nešto će se skupiti od 20 tisuća pretplatnika koji će sezonsku ulaznicu plaćati 50 posto više nego proteklih godina. Neće navijači žaliti novca, ukoliko Hajduk bude konkurentan te Gattuso sve posloži.

Džeko je stara želja Hajduka, a i Hajduk njegova zbog bliskosti sa Senijadom Ibričićem koji nije uspio u naumu da s prijateljem odigra sezonu na Poljudu, no on je taj koji mu je prenio emociju za grad pod Marjanom. Džekino koketiranje s Hajdukom trajalo je više od 15 godina, no tek sada su se stekli uvjeti da se obostrana želja ostvari, no bit će potrebno još malo strpljenja...

Dakako, jedan od mogućih izvora financiranja nove sezone, jest prodaja Rokasa Pukštasa, za kojega su interes pokazali brojni klubovi, no čini im se puno dati deset milijuna eura koliko Hajduk traži za mladog i potentnog Amerikanca. Javila se opcija odlaska u Genou koja bi ga htjela dovesti, na Kaliniću je da ispregovara što veću cijenu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Edin DžekoHajdukFenerbahçeGennaro GattusoJose MourinhoIvan RakitićIvan PerišićMarko LivajaRokas PukštasNikola KalinićHrvatska nogometna ligaKonferencijska ligaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti