Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Dinamo traži napadača. Je li Petković ipak na odlasku?

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 29.06.24. | 08:00

Ponuda i upita za Petkovića ima sve više, mnogi su spremni platiti odštetu od 2,5 milijuna eura. No, Petković traži mininalno dva milijuna eura netto godišnje, a to zasad ne plaća nitko

Malo o Petkoviću. Nismo dugo. Završio je Euro, neslavno za Hrvatsku, neslavno i za njega. Trebao je Euro biti vrhunac njegove ere u Dinamu i označiti ljetni transfer, a odšteta od 2,5 milijuna eura do 15.srpnja (do 15.lipnja bila je dva milijuna) izgleda vrlo prihvatljivom potencijalnim kupcima. Jer, bez obzira na godine (30), bez obzira na neke nogometne mane, Petković je 'španer', igrač prevage i taj novac ne bi trebalo biti problem platiti nijednom klubu. I, mnogi se javljaju, mnogi žele Petkovića, ali, ima jedna 'caka'.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Izlazi u javnost svakim danom sve više klubova, koji žele Petkovića. Prvo se pričalo o Fiorentini, potom se spominjao AEK, zadnjih dana opet je bila aktualna priča oko Trabzonspora, oko koje, na kraju, neće biti ništa, jer je Petković odbio ponudu tog kluba. U igru je 'ušao' i Olympiacos, zatim se šuška o Bologni, klubu u kojemu je Petković već bio, otamo je i došao u Dinamo prije šest godina. Govorilo se o Valenciji, spominjala i Bundesliga. Nije, dakle, točno da Petkovića nitko ne želi, međutim, dosad su razgovori 'pucali' na njegovim uvjetima. Naime, Petković je, kako doznajemo, postavio donju granicu, ne želi ići iz Dinama za manje od dva milijuna eura netto po sezoni! Njegova je logika da mu se ne žuri iz Dinama, da ne bježi glavom bez obzira iz Maksimira, svjestan je komfora i statusa koji ima u Zagrebu. Zašto s 30 godina ići opet u neki klub gdje bi se borio za mjesto u prvih 11, gdje bi se morao ponovno dokazivati? Jedino ako pritom dobro zaradi! Ako bi mu neki klub dao dva ili više milijuna godišnje, onda bi Petković bio zainteresiran. Ostale je ponude dosad odbijao, a bilo je tu nekih klubova koji su mu nudili 1,6-1,8 milijuna godišnje.

Međutim, Dinamo je zadnjih dana krenuo u potragu za napadačem. Prvo se u eteru pojavilo ime Diona Drene Belje, s kojim su već obavljeni razgovori i za nekoliko se dana očekuje i njegov odgovor. No, kako doznajemo, Beljo nije jedini, Modri su zagrizli i za još jednog napadača iz inozemstva, njegovo ime, zasad, nije 'iscurilo'. S obzirom da do prije kojih (tje)dan dolazak napadača nije bio Dinamov prioritet, da su više Modri gledali igrače na drugim pozicijama, slutimo da se u Dinamu polako pripremaju za Petkovićev odlazak. Teško je dovesti napadača, dok god je Petković ovdje, jer, malo će ih doći, ako znaju da je najveća minutaža predviđena za kapetana i reprezentativca Brunu. Doduše, Jakirović je na kraju prošle sezone 'otkrio' formaciju s dva napadača, koja mu je donijela puno dobrih stvari pa nije isključeno da će i ove sezone biti utakmica, u kojima će igrati dvije špice. Pogotovo u Europi. No, pitanje je koliko će takvih utakmica biti i koliko će se ijedan napadač naigrati, ako Petković ostane. Tu su još Kulenović i Brodić, koji isto očekuju dio 'kolača'.

Baš iz tog razloga, Dinamova potraga za napadačem sugerira da je Petković ipak bliži odlasku nego ostanku. Zasad se još nije pojavio klub, koji želi platiti njegove godišnje želje, no, isto tako, prijelazni rok je, zapravo, tek počeo, a svi potencijalni prosci imaju još dva tjedna do isteka klauzule od 2,5 milijuna eura da izdašnim ugovorom privuku Petkovića. Nakon toga, njegovu odštetu formirat će tržište. No, Dinamo želi dovesti novog napadača, bacili su se u Maksimiru na posao, traže mu nasljednika.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoBruno PetkovićDion Drena BeljoSergej JakirovićLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti