Pavić najbolji vratar Svjetske lige: Na koncu smo ipak odigrali kvalitetan turnir

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 29.06.15. | 09:15

Hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli već jučer osigurati nastup na OI. U finalu Svjetske lige od 'Barakuda' su bili bolji srpski 'Dupini' koji su pobijedili sa 9:6.

Stajali smo dvije i pol četvrtine fantastično, a onda smo izgubili razboritost, mirnoću“, prenose Sportske novosti riječi našeg izbornika Ivice Tucka nakon utakmice, a u njima je sublimirano sve što se događalo na utakmici.

Naši su igrači odlično odigrali prvi dio utakmice, pogotovo u obrani. Nakon dvije četvrtine imali smo 4:2, djelovali smo kao da nam Srbi gol mogu postići samo slučajno, a i u prvom dijelu trećeg dijela smo nastavili u sličnom ritmu. No, onda je uslijedio neshvatljiv pad u igri na obje strane bazena, Srbija je napravila seriju 5:0 i tako riješila utakmicu.

„Teško je izgubiti finale“, kaže Josip Pavić koji je proglašen najboljim golmanom turnira. „Na koncu mislim da smo ipak odigrali kvalitetan turnir. Onu prvu utakmicu s Brazilom više ni ne mislim spominjati. Vidjeli smo što nam je dobro, što valja popraviti. Idemo dalje“, rekao je Pavić za Sportske novosti.

Uz Pavića nagrade su dobili Dušan Mandić za najboljeg igrača te Tony Azevedo za najboljeg strijelca, a i reprezentacije su dobile novčane nagrade. Doduše, u usporedbi s primanjima u nogometu te su nagrade toliko male da ih se možda ne isplati ni spominjati. Srbija je kao pobjednik Svjetske lige 'bogatija' za 100 tisuća dolara. Hrvatska je dobila 70, a Brazil, koji je u utakmici za treće mjesto pobijedio SAD, 50 tisuća dolara.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Svjetska liga u vaterpoluvaterpoloHrvatska vaterpolska reprezentacijaJosip Pavić

Ostale Vijesti