Jugaši u polufinalu Lige prvaka, slijedi Pro Recco

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.06.16. | 22:25

Vaterpolisti dubrovačkog Juga uspješno su startali na Final Sixu, završnom turniru Lige prvaka u Budimpešti i izborili su plasman u polufinale.

U prvoj utakmici Final Sixa turnira koji se do subote održava u Budimpešti, Jug je bio bolji od mađarskog Egera s 8:6 te će se sutra za ulazak u finale boriti protiv talijanskog Pro Recca.

Ključna je bila posljednja četvrtina, koju su izabranici Vjekoslava Kobešćaka dobili s 3:1 i potvrdili pobjedu. Prva dionica je završena s 2:2, druga s 2:1 u korist Juga, a treća s istim rezultatom u korist Egera. Jugaši su šest puta vodili, a protivnik samo jednom.

Prvi strijelac dubrovačkog sastava bio je raspoloženi Luka Lončar s četiri pogotka. Po jedan su dodali Hrvoje Benić, Felipe Perrone, Pavo Marković i Javier Garcia Gadea, dok je na golu briljirao Marko Bijač s 13 obrana. Posebno se iskazao u zadnjoj četvrtini kada se 'lomio' rezultat, a izludio je Mađare.

Mađare su predvodili Uroš Čučković i Boris Vapenski sa po dva gola, a odličan je bio i vratar Branislav Mitrović, koji je imao 11 obrana.

Teška utakmica. Tri četvrtina smo se mučili u napadu, igrač više nije 'štimao', ali barem su naša obrana i sjajni Bijač bili na visini. U posljednjem dijelu smo počeli zabijati, gol s centarske pozicije dao nam je krila. U pravilu, utakmicu dobivaš s vratarom i dobrim centrima. Sutrašnja utakmica za nas će biti puno lakša, ulazimo bez pritiska, protiv Pro Recca nitko nije favorit, tako niti mi“, rekao je nakon utakmice trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

jugEgerPro ReccoVjekoslav Kobešćak

Ostale Vijesti