Luigi Mariani / ipa-agency.net
Luigi Mariani / ipa-agency.net

Ferencvaros šokirao Pro Recco i postao europski prvak

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 08.06.24. | 08:40

Pro Recco je tražio put prema svom četvrtom uzastopnom naslovu prvaka Europe i rekodnom, 12. trijumfu ukupno među najboljim europskim momčadima

Vaterpolisti Ferencvarosa šokirali su talijanski Pro Recco u finalu završnog turnira Lige prvaka odigranoj na Malti i pobjedom 12-11 (2-2, 4-2, 3-3, 3-4) došli do naslova europskog prvaka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U izmimno uzbudljivoj utakmici mađarska momčad je samo jednom zaostajala za momčadi koju vodi hrvatski stručnjak Sandro Sukno, a to je bilo kod rezultata 2-1 u prvoj četvrtini. Ferencvaros je nakon toga uspio u jednom trenutku stvoriti i prednost od tri gola (8-5), da bi dvije minute prije kraja talijanska momčad smanjila na 11-12.

Na obje strane su momčadi imale situacije s igračem više, ali su one ostale neiskorištene pa je Ferencvaros po drugi put u povijesti osvojio Ligu prvaka, u kojoj je slavio i 2019.

Pro Recco je tražio put prema svom četvrtom uzastopnom naslovu prvaka Europe i rekodnom, 12. trijumfu ukupno među najboljim europskim momčadima.

Strijelce novog europskog prvaka predvodio je Dušan Mandić sa četiri pogotka, dok su kod Pro Recca četvorica igrača po dvaput zatresli mrežu.

U utakmici za 3. mjesto grčki Olympiakos, predvođen hrvatskim reprezentativnim vratarom Markom Bijačom, pobijedio je Novi Beograd sa 9-6.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Pro ReccoFerencvarosVaterpolska Liga prvaka

Ostale Vijesti