Marko Lukunić/PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL

Vijest koja se čekala: Hajduk želi zadržati Brekala!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 15.06.24. | 08:01

Krilni napadač na posudbi iz Fiorentine ima sigurno i drugih opcija, no otvoreni su pregovori kako bi ostao i dalje na Poljudu

Na Poljudu se ozbiljno radi za slaganje što konkurentnije momčadi treneru Gennaru Gattusu kojega je senzacionalno privolio sportski direktor Nikola Kalinić koji očigledno na tome ne namjerava stati. Ono pravo slaganje kadrovske križaljke počet će onog trenutka kada Gattuso odradi par prvih treninga te se na licu mjesta uvjeri u stanje i kvalitetu igrača.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, njih dvojica su sigurno na liniji svakodnevno, vjerojatno i Gattuso ima svojih zahtjeva i prijedloga, dok je Kalinić javno govorio da ima igrača kojima bi se zahvalio, no tu 'upada' i predsjednik Ivan Bilić, jer ako im se ne pronađe novi klub, morat će se plaćati i ispregovarati po Bijele što povoljnija otpremnina.

Jednoga igrača željeli bi u Hajduku ostaviti i dalje, on nije na listi onih kojih bi se htjeli riješiti, a to je - Josip Brekalo. Stigao je već kada je počeo drugi dio prvenstva nakon što su mu propali pregovori s Dinamom, a želio je veću minutažu od one koju je imao u Fiorentini kako bi se nametnuo za odlazak na Euro u čemu nije uspio, ali je u splitskoj momčadi imao solidan učinak od dva gola i čak osam asistencija u 16 nastupa.

Istina, mučile su ga neke ozljedice, nije neko vrijeme bio sto posto spreman, tako da nije dao veliki obol u velikim utakmicama, no ono što je odigrao u samoj završnici, pogotovo kada je s lijevog prebačen na desno krilo, sigurno bi mu donijelo pokoju nagradu igrača mjeseca da se kojim slučajem bira.

Dakle, pregovori oko njegova ostanka na Poljudu su otvoreni, postoji obostrana želja za nastavkom suradnje, samo je pitanje modaliteta kako to izvesti. Njemu uskoro posudba završava, pa bi bilo dobro da se to riješi dok Talijani ne počnu pripreme na koje bi se trebao javiti ukoliko ranije na padne dogovor s Hajdukom.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Ima Brekalo sigurno i drugih opcija koje mogu biti financijski izdašnije za njega, no činjenica da je sada trener Gattuso, te da bi u napadu surađivao s Marko Livajom na novom mjestu, Ivanom Perišićem koji ostaje najmanje do kraja kolovoza, dobra je pregovaračka pozicija za Hajdukova sportskog direktora Kalinića. Osim toga, Kalinić je ostavio traga u Fiorentini, ostali su mu dobri kontakti te će sigurno imati povoljniji status u pregovorima.

Livaja na novoj poziciji je Kalinićeva ideja koji sada traži pravog centarfora, a spominje se Edin Džeko što bi dalo novu dimenziju momčadi bez obzira na njegove pozne igračke godine, no klasa je ostala. Sigurno je da novi špic neće biti najbolji strijelac poljske Ekstraklase Erik Exposito koji se spominjao u kontekstu Hajduka jer on je otišao u Katar gdje je dobio plaću od milijun i pol eura po sezoni.

Brekalo - da ili ne, znat će se u narednom razdoblju, isto kao i ostaje li ili odlazi Emir Sahiti koji je inače okupirao mjesto desnoga krila. Međutim, kako je Euro u tijeku, a klubovi koji žele dovoditi igrače gledaju kontinentalnu smotru, navodi na to da će ovaj prijelazni rok svoj vrhunac dosegnuti nakon što završi veliki događaj u Njemačkoj.

Bude li Hajduk kojim slučajem izborio skupinu Konferencijske lige, bit će prostora i vremena za obojicu, pogotovo što i jedan i drugi mogu igrati na oba krila.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukJosip BrekaloNikola KalinićGennaro GattusoMarko LivajaIvan PerišićEmir SahitiHrvatska nogometna ligaKonferencijska ligaLjetni prijelazni rok 2024.Edin Džeko

Ostale Vijesti