Sasa Miljevic/PIXSELL
Sasa Miljevic/PIXSELL

Kapetan Lokomotive napustio Kajzericu i pojačao klub za kojeg igra Jan Lecjaks

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.06.24. | 13:37

Pouzdani veznjak za Lokomotivu je upisao 126 nastupa.

Mateo Marić od iduće će sezone nositi dres ciparskog prvoligaša Omonije iz Nicosije, objavio je klub na svojim kanalima. Ovaj dojučerašnji kapetan Lokomotive ima tek 26 godina, a čini se kao da ga već godinama gledamo na hrvatskoj prvoligaškoj sceni. U Lokomotivu je stigao početkom 2021. iz Širokog Brijega i nakon faze prilagodbe ustalio se u kadru Silvija Čabraje i više nikada nije ispuštao mjesto u udarnih 11. Za Lokomotivu je upisao ukupno 126 nastupa, a od veljače 2023. nosio je i kapetansku traku, prvo kao zamjenik Josipu Pivariću, a onda i kao prvi kapetan kluba kroz cijelu sezonu 2023./24.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Početak je bio najteži. Došao sam u trenutku kada je Lokomotiva bila predzadnja na tablici. Stanje je bilo dosta neugodno. Trebalo mi je vremena da se priviknem na momčad i novi grad. Po dolasku u klub selio sam se po raznim pozicijama. Na ljeto 2021. na klupu je sjeo trener Silvijo Čabraja, prihvatio me i počeo vjerovati u mene. Stekli smo međusobno povjerenje. Kasnije mi je dao i kapetansku traku. Zahvalan sam mu na svemu", rekao nam je Marić u intervjuu za Germanijak početkom tekuće godine i nastavio:

"Što se tiče rezultata cijele momčadi, s njima sam u globalu jako zadovoljan. U posljednje tri sezone držimo sredinu ljestvice. U posljednje dvije bili smo blizu mjestu koje vodi u Europu. Nismo uspjeli, ali nadam se da ove hoćemo".

Marić je za Lokomotivu zabio devet pogodaka i upisao sedam asistencija, a od iduće sezone igrat će za klub u kojem igra još jedan bivši Lokos, Jan Lecjaks.

Marić će igračem Omonije službeno postati 1. srpnja otvaranjem prijelaznog roka. U narednim danima trebao bi stići u Nicosiju i staviti paraf na ugovor. Omonia je u prošloj sezoni završila treća u prvenstvu, s četiri boda manje od prvaka APOEL-a te će iduće sezone igrati kvalifikacije Konferencijske lige. Omonia je također izgubila u finalu kupa od Paphosa za kojeg nastupaju Ivica Ivušić i Petar Bočkaj.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mateo MarićLokomotiva ZagrebNK Lokomotiva

Ostale Vijesti