Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Uefa premjestila Hajdukov polufinale s Milanom na veliki stadion u Ženevi!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.03.23. | 13:27

Procjenjuje se da će juniori Bijelih imati podršku preko 10.000 navijača

Sjajna vijest za Hajdukove navijače stigla je Nyona. Naime, UEFA je odlučila da će se polufinalna utakmica juniorske Lige prvaka između Hajduka i Milana odigrati u Ženevi, na Stade de Genève koji prima 30.084 gledatelja, a ne kako je prvotno planirano i kako se već godinama igra, naa malom stadionu (2.500) u Nyonu, javljaju Sportske novosti iz pera glavnog urednika Roberta Šole. Službena potvrda očekuje se u srijedu, potvrđeno je Germanijaku.

Europska udruga nogometnih saveza tako je, eto, izašla u susret Hajduku, odnosno velikom broju navijača Bijelih koji bi htjeli nazočiti najvećoj utakmici u povijesti Hajdukove nogometne škole. Hajduk je bio zatrpan pozivima čim je izborio Final Four Uefine Lige mladih, kako se natjecanje službeno zove, a stadion u Nyonu je malog kapaciteta - možda oko 2,5 tisuće ljudi stane na tribine - i velika većina Hajdukovih navijača ne bi mogla na nj stati. Ostali klubovi nisu javili Uefi da ih dolazi pratiti velik broj navijača, tako će utakmica između Milana i Hajduka ući u povijest kao najgledanija ikada na završnom turniru juniorske Lige prvaka. Utakmica je na rasporedu 21. travnja.

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin ovim je činom još jednom pokazao koliko drži do klubova, kao i navijača, a poznato je da je u mladosti i sam bio navijač Hajduka. Prođu li Bijeli u finale ne, treba sumnjati da će UEFA i u tom slučaju otvoriti navijačima vrata ženevskog stadiona na kojem domaće utakmice inače igra Servette.

Hajduk je u četvrtfinalnoj utakmici protiv Borussije u Dortmundu na tribinama slavnog Westfalena imao podršku od gotovo osam tisuća navijača od ukupno 16 tisuća nazočnih. U Ženevi se očekuje možda i više od 10.000 hajdukovaca. Što iz Hrvatske, što iz dijaspore. Bijeli puk gladan je i žedan ovakvih utakmica... (G)



Tagovi

Hajduk junioriUEFA Youth LeagueAleksander ČeferinHajduk

Ostale Vijesti