Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Hajduk ima napadača kojeg se isplati gurati dok se čeka Džeko

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.06.24. | 08:01

Odradio je posudbu u Italiji gdje je postigao deset golova

Hajduk je odradio prvu pripremnu utakmicu protiv Veleža pobijedivši 3-0, zabili su Bruno Durdov i dvaput Marko Livaja, no pomalo je nezapaženo, ne zbog učinka i zatvorenog susreta, prošao povratnički nastup Mate Antunovića.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

On se vratio s posudbe u Monzi gdje je bio prošle sezone, otišao na kaljenje u mladu momčad s opcijom otkupa koji se još nije dogodio. Trebalo je samo da nastupi u Serie A i otkup bi se automatski aktivirao, no to ne znači da pred 20-godišnjim napadačem nije svijetla budućnost.

Istina, Durdov je puno mlađi, no Mate je iskusniji, jer liga mladih u Italiji u kojoj je u 25 nastupa postigao deset golova, je sve ne samo laka.

Igrao je Antunović (20) u prvom dijelu protiv Veleža u špici, stvarali su Splićani šanse, ali nije ulazilo do drugog dijela kada se promijenila postava.

No, ne mogu se zaboraviti Antunovićevi golovi pretprošle sezone kada je zabijao europskim velikanima u svom uzrastu na put do finala Lige prvaka mladih. Tada je skrenuo pozornost na sebe, spominjale su se razne opcije, da bi u kolovozu produljio s Hajdukom i otišao preko Jadrana.

Momak iz Otrić-Seoca je u Italiji pokazao da nije zaboravio zabijati, i baš nas zanima kakav će njegov status biti tijekom priprema u Sloveniji.

Imao je on nekh ponuda iz Nizozemske i Belgije za seniorski nogomet, no odlučio je probati kroz juniore još ojačati. Nije da nema interesa za njega, ali on bi najradije ostao u Hajduku i pokušao se boriti za mjesto trećeg ili možda drugog napadača.

Naravno, sve ovisi hoće li doći Edin Džeko, a njemu nije ispod časti biti pričuva, bilo bi to za Antunovića sjajno iskustvo, imao bi što naučiti od napadača koji bi mu i otac po godinama mogao biti. Osim toga, sportski direktor je Nikola Kalinić, još jedan rasni napadač koji će imati siguro plan za Antunovića, no treba prvo proći pripreme na kojima odlično radi, testiranja kod trenera Gennara Gattusa mu idu u prilog.

'Antunović Mate, šansu mu dajte!' - to je slogan koji bi najbolje opisao trenutnu situaciju napadača koji još čeka na službeni nastup u seniorima Bijelih. Sanja ga još od trenutka kada ga je zvao kao 15-godišnjaka Dinamo, a on nije dvojio oko odlaska u Hajduk.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukMate AntunovićBruno DurdovMarko LivajaGennaro GattusoEdin DžekoNikola KalinićMonzapripremeHrvatska nogometna ligaUEFA Youth League

Ostale Vijesti