REUTERS/Michaela Stache
REUTERS/Michaela Stache

Mitrović ljutit: „Povlačio me za dres, to je penal!“, Eriksen: „Bili smo pod pritiskom, ali smo izdržali“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.06.24. | 08:36

Dva potpuno različita viđenja utakmice Danske i Srbije

"Ne znam zašto se nije pregledavala snimka, povlačio me suparnički igrač za dres", govorio je srpski napadač Aleksandar Mitrović nakon remija bez golova protiv Danske u trećem kolu skupine C Europskog nogometnog prvenstva.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Takav rezultat izbacio je Srbiju s prvenstva koja je završila kao posljednja na ljestvici skupine iza Engleske, Danske i Slovenije.

„Osjetio sam kako me povlači, a na svim sastancima prije prvenstva naglašavalo se kako je svako povlačenje za dres u šesnaestercu jedanaesterac. Ne znam zašto se nisu javili iz VAR sobe. Povlačio me, pao sam", ponavljao je Mitrović.

„Opet smo odigrali dva različita poluvremena. Dancima smo u prvom prepustili inicijativu, u drugom smo puno više riskirali. Ali, nedostajao je pogodak. Nismo imali lucidnosti, nije bilo tog zadnjeg dodavanja, kreacije. Borili smo se maksimalno, ali to u današnjem nogometu nije dovoljno“, dodao je Mitrović, dok je na sličnom tragu u razmišljanjima bio Nikola Milenković.

„Utakmica je bila tvrda, vrlo zatvorena. Razočarani smo, moramo se ispričati naciji i našim navijačima. Na greškama se uči, idemo dalje. Skupina je bila potpuno izjednačena. Mogli smo pobijediti Dance, mogli smo imati i bolje rezultate u prethodnim susretima, ali nismo uspjeli“, bio je osvrt Milenkovića.

Osjećam veliko olakšanje nakon što smo ispunili cilj i prošli u osminu finala, rekao je danski nogometaš Christian Eriksen nakon 0-0 protiv Srbije, na kraju skupine C na EURU.

Danski nogometaši na kraju su osvojili drugo mjesto odigravši tri neodlučena rezultata u skupini. To im donosi subotnji meč osmine finala protiv Njemačke, domaćina prvenstva.

„Ponosan sam zbog ulaska u osminu finala. Svi smo se borili, od prvog do posljednjeg. Kako se približavao kraj utakmice postajali smo sve pasivniji na terenu, ali samo zato jer nam je odgovarao remi. Srbija je krenula, njima je igrala samo pobjeda. Bili smo pod određenim pritiskom u završnici, ali izdržali smo“, rekao je Eriksen koji je odigrao 133. utakmicu za svoju reprezentaciju.

„Ta je brojka luda i nadrealna. Ne mogu vjerovati“, dodao je Eriksen, dok je slično na ogled protiv Srbije gledao Morten Hjulmand.

„Cilj je bio prolazak skupine i to smo ostvarili. Mislili smo kako možemo osvojiti veći broj bodova, ali sretni smo i zadovoljni. Bila je to prije svega taktička utakmica, a u nastavku smo donekle pali. Znali smo da prolazimo dalje i s remijem pa smo se valjda zbog toga nesvjesno povukli“, kazao je Hjulmand.



Tagovi

Danska nogometna reprezentacijasrpska nogometna reprezentacijaAleksandar MitrovićChristian EriksenEuro 2024

Ostale Vijesti