Ciro De Luca/REUTERS
Ciro De Luca/REUTERS

U Splitu dolaskom Gattusa već 'kuva', bit će kao podno Vezuva

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 13.06.24. | 08:01

Navijači slave potez sportskog direktora Nikole Kaliniće koji je na trenersku poziciju doveo planetarnu zvijezdu

Gennaro Gattuso je taj koji će povesti Hajduk u novu sezonu, vijest da dolazi u Split obišla je svijet, jer ipak se radi o legendarnom igraču globalnih razmjera. Bio je na krovu svijeta s Italijom, osvajao europske naslove s Milanom, a bio poznat po borbenosti i neukrotivom karakteru na terenu te izvan njega.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić povukao je potez na startu svog mandata koji će se pamtiti, jer dovesti tako čuvenu osobu, nije mala stvar. Odmah je zagolicao maštu navijača koji će Gattusa moći sada pratiti na Poljudu i na terenima HNL-a. Pisalo se da je mogao u Saudijsku Arabiju za puno veću svotu nego što će dobiti u Hajduku, no na kraju je izabrao izazov podno Marjana, a to je slično kao ispod Vezuva, jer bio je i trener Napollija s kojim je osvojio Kup što mu je jedini trofej na klupi u karijeri.

On sigurno neće imati pritiska raditi u sredini kao što je Split budući da je trenirao Palermo, Milan, Napoli, Valenciju i Olympique Marseille, gdje su tenzije velike.

Čeka ga i sređivanje svlačionice, uvođenje reda na Poljudu što je prošle sezone bio jedan od problema. Dovodeći tako veliko ime, sigurno će moći zajedno s Kalinićem kojega je trenirao u Milanu privući pojačanja s ciljem da se izbori skupina Koferencijske lige i bude u utrci za dvostruku krunu u domaćem prvenstvu.

Kad smo kod HNL-a, valja reći da od deset klubova čak tri vode Talijani, u Puli je Paolo Tramezzani, novi trener Osijeka je Federico Coppitelli kojima se pridodao sad i Gattuso koji stiže idući tjedan kada će biti predstavljen te započeti pripreme s Bijelima.

Hrvatski nogomet su okupirali Talijani, u četvrtom kolu će Gattuso gostovati kod Tramezzanija, a u idućem mu na Poljud dolazi Coppitelli. Bit će zanimljivo u svakom slučaju.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Navijači Hajduka će brzo zaboraviti da je pred vratima bio Ivan Jurić koji je u posljednji trenutak odustao, premda je sve već praktički bilo dogovoreno, fokus se odmah prebacio na Gattusa i snove o konačnom prekidu dominacije Dinama, ali i igranju europske jeseni.

Gattuso će, nema sumnje, donijeti stegu, ali i uspostaviti specifičan odnos sa zvijezdama poput Ivana Perišića i Marka Livaje, te od njih izvući ono najbolje, nadaju se pristaše Bijelih. Ionako uzavrela atmosfera na utakmicama na Poljudu trebala bi biti još užarenija, jer neki pamte i kako je Gattuso motivirao publiku prije utakmica Milana kada bi se skinuo do pojasa te prije početka napravio krug oko travnjaka animirajući 'tifose'.

Svaki njegov potez će se na 'Čizmi' pratiti s povećalom, jer ipak je on talijanska legenda, svjetski prvak, a ima preko dvjesto utakmica na klupi u Serie A , La Ligi i Ligue 1.

Zanimljivo je hoće li se i na njega odnositi Kalinićeva najava da se u svlačionici neće govoriti stranim, već hrvatskim jezikom te hoći dobiti rok od tri mjeseca za svladavanje našeg jezika kao što bi to trebali raditi svi prvotimci.

Što se tiče sustava igre, Gattuso preferira 4-3-3, ponekad 4-5-1, no s Hajdukom će morati igrati ofenzivno želi li do uspjeha. Očekuju ga razgovori s Kalinićem oko slaganja kadra, dovođenja pojačanja, potom i priprema te jedva čekamo kako će to sve izgledati.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukGennaro GattusoNikola KalinićIvan JurićMarko LivajaIvan PerišićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti