REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

Gennaro Gattuso novi je trener Hajduka!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 12.06.24. | 20:08

Poznato lice na Poljudu

Nije Ivan Jurić, ali zato je Gennaro Gattuso! Temperamentni Talijan novi je trener Hajduka, objavio je splitski klub na svojim stranicama!

"HNK Hajduk s posebnim zadovoljstvom danas može potvrditi kako će našu prvu momčad u novoj sezoni voditi legendarni Gennaro Gattuso! S Bijelima je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine, a u Split stiže sljedećeg tjedna, na početku priprema prve momčadi, kada ćemo ga i službeno predstaviti na Poljudu.

U igračkoj karijeri osvojio je gotovo sve što se moglo osvojiti. Prvak svijeta s Italijom 2006. godine, osvajač Lige prvaka s Milanom 2003. i 2007. godine, dvostruki osvajač Serie A, UEFA superkupa te talijanskog superkupa, a jednom je osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo.

Zbog svog stila igre, borbenosti, beskompromisnosti i izraženog pobjedničkog mentaliteta postao je ikonska figura svjetskog nogometa.

Gennaro Ivan Gattuso rođen je 9. siječnja 1978. godine u gradu Corigliano Calabro u Italiji, a prve nogometne korake napravio je u Perugiji za koju je ostvario i seniorski debi. Zatim je prešao u škotski Rangers, pa se vratio u Italiju u redove Salernitane, a 1999. godine prelazi u Milan koji obilježava njegovu nogometnu karijeru. Na San Siru je stekao status legende, zadržao se tamo 13 godina i odigrao ukupno 468 utakmica. Nogometnu karijeru zaključio je 2013. godine kao igrač švicarskog Siona te je u tom klubu odmah napravio prijelaz u trenerske vode te preuzeo vođenje prve momčadi.

Tijekom nogometne karijere upijao je znanje od najvećih talijanskih trenerskih genijalaca poput Carla Ancelottija, Marcella Lippija i Massimiliana Allegrija.

Kao trener posljednji angažman imao je vodeći francuskog velikana Olympique Marseille s čije klupe je otišao u veljači ove godine. U Španjolskoj je prethodno vodio Valenciju, a prije toga Fiorentinu, Napoli i Milan gdje je tada kao igrača vodio našeg sportskog direktora Nikolu Kalinića. Na samom početku trenerske karijere nakon epizode u Švicarskoj bio je šef stručnog stožera Palerma, zatim grčke OFI Crete te talijanske Pise.HNL bit će sedma po redu liga u kojoj obnašati funkciju glavnog trenera, a Hajduk njegov deveti klub. Sredine i klubovi u kojima je do sada radio poznate su kao iznimno zahtjevne, međutim do sada je u svojoj nogometnoj i trenerskoj karijeri dokazao kako je iznimno otporan na visoki pritisak i očekivanja kojima je bio izložen. S Napolijem je 2020. godine osvojio kup Italije u finalu protiv Juventusa te na taj način okončao dugogodišnji trofejni post velikana iz Napulja.

Gospodinu Gattusu izražavamo srdačnu dobrodošlicu te mu želimo puno sreće i uspjeha u radu.

Benvenuto Mister Gattuso!", stoji na stranicama Hajduka.

Tako je ipak na kraju ispalo rješenje za koje se činilo da neće doći, no čini se da je sportski direktor Nikola Kalinić bio uporan i doveo svjetski poznato ime koje će Bijele povesti u novu sezonu. Spominjali su se brojni stručnjaci, no u konačnici dolazi Gattuso što će odjeknuti svijetom i još više izazvati interes za Hajdukom. Fajter kao igrač koji se otisnuo u trenerske vode, trebao bi svojim temperamentom uklopiti se podno Marjana, a autoritetom nametnuti u svlačiionici. Nema sumnje da će njegov dolazak može biti magnet i za još poznatih igrača osim Ivana Perišića i Marlka Livaje. (dku)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukGennaro Gattuso

Ostale Vijesti