Reuters
Reuters

SASTAVI (Francuska - Belgija): Dembele ispao iz sastava, Belgija s čak pet ofenzivaca!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 16:32

Utakmica se od 18 sati igra u Düsseldorfu.

Sve je spremno za pravi regionalni derbi između dvije reprezentacije koje su za sada odigrale 75 međusobnih utakmica od čega prvu prije više od 120 godina! Belgija vodi 30-24 u pobjedama, no u posljednje četiri natjecateljske utakmice, od 1984. do danas pobijedila je Francuska! Francuzi su, recimo, pobijedili Belgijce na Euru 1984. s 5-0, kada su stigli do zlata, ali i na Svjetskom prvenstvu 2018. kada su također osvojili zlato!

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dider Deschamps odlučio se za današnji dvoboj dodatno ojačati vezni red, te je umjesto Ousmanea Dembelea u udarnu momčad uskočio Aurelien Tchouameni koji će s N'Golom Kanteom i Adrienom Rabiotom ordinirati vezom Les Bluesa. U napadu će igrati Kylian Mbappe i Marcos Thuram, a iza njih ordinirat će Antoine Griezmann.

Domenico Tedesco se pak odlučio na promjenu sastava, a u prvih 11 uskočili su Yannick Carrasco koji je u prvom kolu igrao na lijevom beku, te Lois Openda, centralni napadač koji bi trebao ordinirati po desnoj strani napada! Prema tome, osim s tri napadača, Tedesco će zaigrati s dvije prilično ofenzivno orijentirane 'osmice' (Carrasco i De Bruyne).

Francuska - Belgija, 18.00

Düsseldorf Arena, Düsseldrof

Francuska (4-3-1-2): Maignan - Kounde, Upamecano, Saliba, T. Hernandez - Tchouameni, Kante, Rabiot - Griezmann - Thuram, Mbappe

Belgija (4-3-3): Casteels - Castagne, Faes, Vertongen, Theate - DeBruyne, Onana, Carrasco - Openda, Lukaku, Doku

Suci: Nyberg, Beigl, Soderkvist (Švedska); VAR: Pol van Boekel (Nizozemska)



Tagovi

belgijska nogometna reprezentacijaFrancuska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2024

Ostale Vijesti