Kulenović ne ide u Englesku: Napadač produžio s Dinamom!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 03.07.24. | 16:33

Bio je jedan od ključnih Dinamovih igrača prošlog proljeća...

Iako se špekuliralo da bi Sandro Kulenović karijeru mogao nastaviti u Bristol Cityju, 24-godišnji Dinamov napadač ostaje u Zagrebu. Kulenović je bio jedan od ključnih igrača Dinama ovog proljeća, a posebno se ističu gostujući golovi Osijeku i Lokomotivi u prvenstvu te, dakako, Hajduku u polufinalu Kupa.

Priopćenje Dinama o produžetku Kulenovićevog ugovora prenosimo u cijelosti:

''Zabio je krucijalan gol na Poljudu za plasman u finale Kupa, odigrao važnu ulogu na putu do naslova tresući mreže u delikatnim situacijama kad su se lomile utakmice i bodovi...

Zabio je u sučevoj nadoknadi vremena za bod u Osijeku, za vodstvo protiv Slavena Belupa u trenucima kad je dvoboj otišao u pomalo nemirne vode, a gol za pobjedu protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj bio je jedan od važnijih highlighta Dinamove sezone. A sve je to garnirano naglašenom energijom, silinom i emocijom... Sjajni maksimirski napadač Sandro Kulenović, koji je u završnici prošle sezone bio jedna od ključnih figura na putu do naslova prvaka, ove je srijede potpisao novi višegodišnji ugovor s Dinamom.

U rujnu prošle godine otvorio je svoj četvrti mandat u maksimirskom klubu. Prvi je bio u mlađim uzrastima od 2008. do 2016., potom u prvoj momčadi od rujna 2019. do rujna 2020. nakon čega je prešao u Rijeku, treći mandat trajao je u srpnju i kolovozu 2021. prije odlaska u Lokomotivu, a vratio jesenas.

U Dinamo je, dakle, zakoračio još 2008. s nepunih devet godina nakon što je prethodno vježbao u Velikoj Mlaki i potom u NK Zagreb. Među plavima je ostao osam godina, a u ljeto 2016. kao 16-godišnjak preselio u varšavsku Legiju. Godinu kasnije prešao je na posudbu u veliki Juventus gdje je igrao za mladu momčad. U svom prvom povratničkom mandatu u Dinamu debitirao je u rujnu 2019., ali ozlijedio se već u drugom nastupu, slomio je kost u stopalu, oporavak je trajao tri i pol mjeseca...

Popularni Kule napokon je uhvatio ritam, othrvao se ozljedama, a kad je posve spreman i zdrav, tada do izražaja dolazi sva ona srčanost zbog koje je postao i miljenik maksimirskih navijača. Još samo da mu VAR nije „oteo“ onaj gol u sučevoj nadoknadi protiv Viktorije jesenas u Plzeňu. Bio bi to pogodak za 1:1, ali svima nam je veselje pokvario VAR koji je procijenio da je u toj akciji bila riječ o minimalnom zaleđu. Kako god, Dinamo je u nastavku natjecanja prošao u sljedeći krug, a Kulenović u proljetnom dijelu sezone preuzeo ulogu jednog od ključnih igrača na putu do dvostruke krune.

U Dinamu je dosad odigrao 54 natjecateljske utakmice uz 11 postignutih pogodaka i šest asistencija, a pridodamo li i prijateljske dvoboje brojka se penje na 67 nastupa i 20 golova.

"Izuzetno sam sretan i ponosan što sam produljio ugovor s najdražiim klubom. Samo jedno mjesto na svijetu se zove dom, a za mene to je definitivno Dinamo. Ovo je za mene veliko priznanje i motivacija da nastavim davati sve od sebe na terenu. Hvala ljudima u klubu, stručnom stožeru, suigračima i našim nevjerojatnim navijačima na podršci koju mi pružaju. Veselim se novim izazovima i uspjesima u plavom dresu. Zajedno nastavljamo ostvarivati velike stvari", rekao je Sandro po potpisivanju novog ugovora.

Promo video možete pogledati OVDJE.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Sandro KulenovićDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti