REUTERS/Cathrin Mueller
REUTERS/Cathrin Mueller

Odbio je saudijske milijune, Kalinića izbacio iz momčadi, a dolazi uvesti red i rad!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.06.24. | 21:20

Dolazak Gattusa na Poljud mnoge je iznenadio, ali Kalinićev je izbor jasan: želi u svlačionici trenera s autoritetom i karakterom. Kod kojega nema popusta ni za koga

"Senzacionalni Gattuso novi je trener Hajduka!.. Neočekivani transfer, Gattuso potpisao za Hajduk...!", samo su neki od naslova na talijanskim portalima, nakon što je Hajduk objavio da je Gennaro Gattuso novi trener Bijelih.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"'Dobro došao Mister. HNK Hajduk s posebnim zadovoljstvom potvrđuje da će našu prvu momčad u novoj sezoni voditi Gennaro Gattuso. On je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine'. Tako je splitski klub službeno obznanio da je klupu povjerio bivšem igraču AC Milana", prenosi Gazzetta dello Sport, dok portal fanpage.it donosi malo širi komentar.

"Objava je sve iznenadila, Gattuso je postao trener Hajduka. Doveo ga je Nikola Kalinić, bivši igrač, koji je nedavno postao sportski direktor kluba iz Splita. Odluka o fokusiranju na talijanskog trenera pala je nakon što je Hajduk odbio Ivan Jurić, koji se već smatrao gotovim rješenjem. Hrvati su odlučili staviti sve na Gattusa zbog njegove sposobnosti da se odupre pritisku iu najneprijateljskijim okruženjima i da ga ne pokolebaju najvruća mjesta poput Hajduka", piše spomenuti portal, dodajući da je Gattuso navikao raditi baš u klubovima, koji odgovaraju njegovom temperamentu. Poput Napolija, Marseillea, Valencije... Podsjetili su neki portali i na epizodu, u kojoj je Gattuso, tada trener Milana, izbacio iz momčadi - Nikolu Kalinića. Zbog nezalaganja na treningu. No, brzo su riješili problem i, očlto, danas na njega potpuno zaboravili.

Tuttomercato, pak, ne krije iznenađenje ovim transferom, jer Gattuso je do prije neki dan bio vrlo blizu preuzimanja saudijskog Al Taawouna. Pregovori su trajali više od mjesec dana, u jednom se trenutku činilo da je posao blizu dogovora, međutim, Gattuso je na kraju odustao.

"Gattuso neće trenirati Al-Taawouna. Talijanski trener već mjesec dana pregovara o njegovom dolasku u momčad, ali trenutno je ta opcija isključena. Još uvijek čeka priliku ponovno trenirati", napisao je novinar Releva Jonathan Ramos, dok su mnogi talijanski mediji napisali da Gattuso čeka novu priliku u jednoj od najjačih liga Europe.

"Nitko nije mogao misliti da će taj izazov biti Hajduk", pišu uglavnom svi talijanski mediji, ali i naglašavaju da su baš to izazovi kakvi 'pale' Gattusa i okolnosti u kojima najbolje funkcionira. Za Gattusa svi kažu da je trener sličan kao što je bio igrač. Temperamentan, malo 'lud', ali nepopustljiv ni prema kome. Ne trpi nedisciplinu, sigurno će pokušati uvesti red i rad na svaki Hajdukov trening. To je prvo i osnovno! (T.N.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukNikola KalinićGennaro GattusoHNL

Ostale Vijesti