Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Šotiček odbio Dinamovu ponudu unatoč visokim bonusima!? Englezi (opet) žele Kulenovića

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 02.07.24. | 14:30

Sve je bilo dogovoreno oko dolaska mladog krila s Kajzerice. No, onda je Dinamo ponudio igraču ugovor ispod njegovih očekivanja, iako neki izvori tvrde da se radilo o jako dobroj ponudi

Hoće li Marin Šotiček doći u Dinamo? Činilo se da su do zaključenja tog posla ostale samo formalnosti, detalji, da bi se mlado krilo s Kajzerice moglo ukazati već ovog tjedna na Dinamovim pripremama. Navodno su Dinamo i Lokomotiva sve dogovorili, iako je i tu bilo 'natezanja' oko dinamike plaćanje odštete, trebao je još samo Šotiček dogovoriti svoje uvjete. Ali, s obzirom da je i sam više puta davao signale da želi baš u Dinamo, nije trebalo biti problema.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, onda se zakompliciralo! Šotiček je došao na sastanak u Maksimir i s njega otišao razočaran, nezadovoljan ponudom. Dinamu mu je, naime, ponudio samo 10 tisuća eura mjesečno. Neki će reći brutto, drugi tvrde da je riječ o netto iznosu, kako god, bio bi Šotiček na samom dnu platnih razreda u Dinamovoj svlačionici. U Maksimiru su mu prezentirali da ga uzimaju kao perspektivnog, a ne kao gotovog igrača, koji se još treba dokazati, a donedavno se pričalo i da bi mogao još neko vrijeme biti na posudbi pa se tek na zimu pridružiti Modrima. Šotiček jest mlad, ali uskoro će napuniti 20 godina, u današnjem nogometu to su već ozblijne seniorske godine, iza njega je odlična sezona u Lokomotivi u Prvoj HNL, a ponude već stižu i iz inozemstva. No, Dinamo ima novu praksu, koja dosad nije bila uobičajena, neće višr biti velikih ugovora, a mogući su dodatni bonusi!

Znamo da je jedan od planova nove vlasti i sportskog direktora Marka Marića smanjiti prosječne ugovore igrača, plaćati izdašno samo one najbolje, krucijalne igrače, koji, kako je rekao i sam Marić, možda mogu biti i plaćeniji nego sad. Načelno, možda ta politika i nije loša, plaćati igrače manjim fiksnim dijelom, a većim bonusima (kakve je trebao imati i Šotiček), no, takve se promjene ne donose odjednom. Ako još i možemo pohvaliti politiku da se ne daju veliki ugovori klincima, pionirima i kadetima (premda je 400 eura mjesečno, koliko su nudili Belinhu, možda ipak premalo), ovakvi rezovi u prvoj momčadi mogu biti veliki salto mortale. Koliko god možda toliki ugovori i bili realni za igrače poput Šotičeka, koji se trebaju još pokazati na najvećoj sceni. Jer, neće biti lako dovesti igrače pod tim uvjetima, a da ne govorimo da će se time pojačati i šuškanja, koja se već neko vrijeme mogu čuti u nogometnim krugovima, da Dinamo financijski ne stoji najbolje.

Premda, kad govorimo o Šotičeku, ubrzo nakon što se vijest o neuspjelom transferu proširila eterom, pojavila se informacija da Dinamo jest ponudio Šotičeku samo 10 tisuća eura mjesečno. Ali, uz bogate bonuse. Tako da bi on dobio još 75 tisuća ulaskom u Europsku ligu (koja je već osigurana), 160.000 ako bi upao u Ligu prvaka, a već nakon 15 nastupa za Modre plaća bi mu nasrasla na 15 tisuća eura mjesečno, a nakon 35 nastupa na 20 tisuća eura, dakle, na 240 tisuća eura godišnje. Ako su te svote točne, onda je to ipak drukčija priča. Nekad se i igrači moraju staviti u realne okvire, no i u Dinamu moraju biti svjesni da poruka o novom modelu plaćanja izaziva podijeljena mišljenja i da ju je igračima nekad i teže prihvatiti.

A dok traže pojačanja, Modri se susreću i s ponudama i upitina za svoje igrače. Priča iz Engleske kaže da je za Sandra Kulenovića zapeo Bristol City, klub iz Championshipa. Ne spominju se nikakvi gabariti mogućeg posla, a znamo da je prije dvije-tri godine Kulenović odbio ponudu Nottingham Forresta, nije želio iz Dinama, čak ni kad nije bio standardan. S obzirom da bi mogao otići Petković, mogao bi Kulenović, koji je postao ljubimac navijača zbog partija na kraju prošle sezone, dobiti još veću minutažu u Maksimiru pa odlazak u Bristol u ovom trenutku ne djeluje izgledno. Štoviše, Kulenović bi mogao dobiti novi ugovor u Dinamu, jer mu aktualni istječe idućeg ljeta.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marin ŠotičekSandro KulenovićGNK DinamoNK LokomotivaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti