Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL/PIXSELL
Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL/PIXSELL

Slovenci bili jako blizu 'nemogućeg', ali Dončić ipak ide na Grke, Hrvatska na Dominikanu!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 18:15

Imali su susjedi veliku priliku u posljednjem napadu dohvatiti potrebnu razliku, ali su promašili dvije otvorene trice

Znala se računica: Hrvatskoj je za ostanak na prvom mjestu trebala pobjeda Slovenaca do 28 poena razlike. Pobjeda Novog Zelanda ili slavlje Slovenije s 29 ili više gurnuli bi Sesarove igrače na drugo mjesto i Grke u polufinalu. Slovenci su u samom finišu imali i dvije trice za hvatanje potrebne razlike, ali na kraju su slavili sa za Hrvatsku povoljnih 104-78! To znači da Slovenci u polufinalu idu na Grke, a Hrvatska na Dominikansku Republiku.

Luka Dončić je Novom Zelandu stavio 36 poena, uz deset skokova i 11 asistencija.

Kod Novog Zelanda je Shea Ili zabio 27 poena uz deset skokova.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Slovenci su furiozno krenuli u ogled protiv Novog Zelanda i bili sušta suprotnost momčadi koju je u utorak potopila hrvatska reprezentacija. Od prvog podbacivanja su agresivno napadali koš protivnika i još agresivnije igrali na drugoj strani parketa.

Vukli su loptu u leđa Novozelanđanima, tjerali ih na trku i fizikalijama se nametnuli protivniku koji je tražio svoj ritam u ovoj utakmici. Razlika je rasla sve od nestvarnih 27-9 nakon uvodnih deset minuta.

Jasno, pokretač svega je bio Luka Dončić...

Druga dionica donijela je ipak nešto ozbiljniji pristup Novog Zelanda. Sve ono što su pogađali protiv Hrvatske, igrači Novog Zelanda sada nisu uspijevali ubaciti u koš, ali u drugoj dionici im se otvorilo. I ubrzo se počela topiti slovenska prednost, sve do najmanjih 39-44 kada je Ili pogodio tricu na 18 sekundi do kraja. Na koncu su Slovenci ponijeli prednost 46-39 u svlačionicu.

A onda su u trećoj dionici Sekulićevi igrači zaigrali svoju najbolju košarku. Hrovat je bio sjajan pod košem, Prepelič se priključio tricama, a jednu takvu je pospremio u koš za velikih 25 poena viška Slovenije na nešto manje od tri minute do kraja treće dionice. U tim trenucima je i Hrvatskoj prijetilo sklizanje na drugo mjesto skupine...

Do konca treće četvrtine Novi Zeland je uspio malo smanjiti prednost i spustio to na 20 razlike (77-97).

Dončić je, imao drugačije planove, on je htio uhvatiti potrebnu prednost pa je vezao dvije trice, jednu na kraju treće dionice i jednu na startu četvrte i Slovenija se ubrzo dignula na 23 razlike (80-57).

Ali zahuktale Slovence je u posljednjoj dionici ohladio sjajni playmaker Melbournea Illi. Gađao je trice, iznuđivao faulove i držao svoju momčad u igri za prolazak dalje, ali na koncu nije uspio. Barem ne osigurati sebi i suigračima prolazak dalje, ali je uspio pomoći Hrvatskoj i ostaviti ju na prvom mjestu skupine A.

Doduše, imali su Slovenci priliku uhvatiti u zadnjem napadu i Hrvatsku, no ostali su bez potrebne trice.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Slovenska košarkaška reprezentacijaLuka DončićHrvatska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti