Jozo Čabraja/ Kolektiff images
Jozo Čabraja/ Kolektiff images

Sigurdsson uveo novi sustav priprema: “Protiv Egipta ćete već vidjeti dio onoga što nas čeka na Igrama"

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 04.07.24. | 19:00

Izbornik je smiren i iznimno fokusiran na svoj zadatak, a igrači imaju veći odmor nego li je to inače bila praksa za vrijeme priprema

Dagur Sigurdsson i hrvatska rukometna reprezentacija odrađuju pripreme za Olimpijske igre u Parizu gdje će naši rukometaši igrati u skupini A zajedno sa Španjolskom, Njemačkom, Švedskom, Slovenijom i Japanom.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Odrađeno jej 10-ak dana priprema, a naše rukometaše čeka nekoliko slobodnih dana pa onda opet povratak u trening i u generalne probe prije odlaska u Grad svjetla. Tako će prvo odraditi utakmicu s Egiptom, a potom i s Francuskom što će uvelike pokazati gdje stojimo nasuprot kvalitetnim protivnicima, onakvima kakvi nas čekaju i na Igrama.

„Znamo da možemo odigrati dobru utakmicu, to smo već napravili u kvalifikacijama, ako smo svi zdravi. Znamo da možemo odigrati dobre utakmice, to smo napravili u kvalifikacijama, ali Olimpijske igre su posebne jer na početku imate pet utakmica u devet dana, i to sa samo 14 igrača. Stoga je vrlo važno imati pravi balans, da dobijemo dobar ritam i da uronimo u našu igru. Počinjemo s Japanom, jaki su, pobijedili su Zelenortske otoke prije koji dan, znam ih dobro, vodio sam ih sedam godina. Bit će pomalo neobična utakmica za mene, ali pripremit ću Hrvatsku što je bolje moguće”, rekao je izbornik.

Što želite vidjeti protiv Egipta?

"Želim konstantu u igri, da nemamo pad, da nemamo crne rupe. Koristi ću puno igrača, puno ćemo rotirati, ali želim vidjeti da nam je standard visok, s visokim tempom, s koncentracijom i disciplinom. Egipt je jak, u posljednjih pet, šest godina su među osam najboljih momčadi. Bit će to težak ispit, igraju djelomično španjolsku školu nogometa i bit će to dobra utakmica. Nadam se da ćete vidjeti već dio onoga što želimo pokazati na Igrama i protiv Egipta."

Jeste li već gledali protivnike koje ćemo imati na Igrama?

"Mislim da dobro poznajemo Njemačku, igrali smo protiv njih u kvalifikacijama. Slovenija, Španjolska i Švedska, sve su dobre momčadi. Možemo pričati o postocima, 50-50, 60-40, kako god želite na to gledati, ali ono što sigurno moramo je biti na visokom nivou. Slovenija i Njemačka igraju slično kao mi, imaju iskusne, ali i mlade igrače. Švedska, ako je njihov dan, je prava sakndinavska mašina. Igrali smo protiv Danske i Norveške i vidjeli smo da ne možemo trčati s njima tako da će nam to biti iznimno težak ispit. Španjolska igra kao Egipt, s kojim sada igramo, tako da je to dobro, a Japan igra rukomet na koji naši igrači uopće nisu navikli."

Ovo su pripreme kakve su nekim igračima poznate iz klubova, ali se u našoj reprezentaciji još nisu primjenivale. Naime, naši igrači startaju svoj dan aktivacijom već u sedam ujutro, potom je na rasporedu doručak, a nakon njega ide trening koji je kombinacija snage, kondicije i rukometa i traje sve do ručka, ali nakon toga su igrači slobodni sve do idućeg dana. Imaju ručak i obavezan odmor, a onda se mogu družiti, što i čine uz razne igre, poput turnira u pikadu koji su organizirali unutar hotela. Razlog ovakvom rasporedu je što je izbornik prihvatio istraživanja koja kažu da je igračima potrebno oko 20 sati da se potpuno odmore i oporave, to će jasno spriječiti i razne ozljede, ali i prenaprezanje reprezentativaca.

"Pripreme teku dobro, koncentrirani smo, igrači se bore da dođu u što bolju formu. U Prelogu je sjajno, radimo u odličnom prostoru, hrana je odlična, dvorana u sklopu hotela, dečki imaju dovoljno vremena da se druže i da se odmore, što je jako bitno. Nakon utakmice u subotu ćemo im dati nekoliko dana slobodno, a onda nastaviti s poslom."

Neki će ljubitelji rukometa možda negodovati zbog toga jer će reći da nam treba što više treninga i discipline kako bi se neke stvari uigrale, osobito zbog nekih novih imena, ali možda Dagurov model razuvjeri sve i s Igara se vratimo s medaljom oko vrata.

Nažalost, čuli smo da je Mamić, uz sve prevencije, ipak zadobio ozljedu koljena...

"Čekamo rezultate nalaza, ali po mom mišljenju nije nešto oko čega ćemo se trebati brinuti", primirio je zabrinutost okupljenih izbornik.

Prva pripremna utakmica je na rasporedu u Varaždinu u subotu protiv Egipta. Karte za taj susret u prodaji su već 15-ak dana, a cijena im je pet i 10 eura kako bi Arena Varaždin bila što punija da se pošalje pozitivna poruka i podrška našim reprezentativcima uoči druge faze priprema, odnosno i samih Olimpijskih igara u Parizu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dagur Sigurdssonhrvatska rukometna reprezentacijapripremeOlimpijske igre 2024

Ostale Vijesti