Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Službeno: Branič Osijeka nastavlja u Šerifu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.02.21. | 14:34

Prije Osijeka igrao je za Stuttgart.

Stjepan Radeljić novi je igrač Šerifa iz Tiraspola.

23-godišnji branič rodom iz Bosne i Hercegovine prvi je dio sezone proveo na posudbi u Širokom Brijegu, ali su ga iz Osijeka odlučili povući u svoje redove samo kako bi ga nakon toga proslijedili u najtrofejniji klub iz Moldove.

Počevši sa sezonom 13/14., Šerif je u svojim redovima imao veliki broj Hrvata i ex HNL-ovaca. Tako su boje tamošnjeg velikana branili Vjekoslav Tomić, Josip Ivančić, Ivan Crnov, Igor Jugović, Josip Brezovec, Dino Škvorc, Zoran Kvržić, Ante Kulušić, Dominik Kovačić. Zvonimir Mikulić, Antun Palić, Mateo Mužek, Benedikt Mioč, Gabrijel Boban, Andrej Lukić i Nadrey Dago.

Što se tiče Hrvata koji su sjedili na klupi spomenutog kluba, prvi se u Tiraspol zaputio Zoran Zekić, a nakon njega vodili su ih još Zoran Vulić i Goran Sablić. Valja naglasiti kako je Zekić Šerif vodio u dva navrata, a baš su on i Vulić dva najbolja trenera u povijesti Šerifa ako se uzme prosjek osvojenih bodova po broju odrađenih utakmica na klupi kluba koji je u 18 navrata osvajao naslov prvaka Moldove.

Zanimljivo, Radeljić je u mlađim uzrastima nastupao za U-19 reprezentaciju BiH (jedan nastup) i Hrvatske (četiri nastupa), ali se kasnije ipak odlučio nastupati pod zastavom Bosne i Hercegovine za koju je u U-21 reprezentaciji skupio čak 12 nastupa.

Karijeru je započeo u Zrinjskom, a igrao je igrao i za drugu momčad Stuttgarta prije nego li je stigao u Osijek kao slobodan igrač u ljeto 2018. godine.

Ugovorno je vezan za Osijek do ljeta 2022. godine, a Šerif će po isteku posudbe imati mogućnost prvootkupa njegovog ugovora.


Tagovi

ŠerifSheriffStjepan RadeljićOsijektransferiposudba

Ostale Vijesti