REUTERS/Leonhard Simon
REUTERS/Leonhard Simon

VIDEO Kompany poput Pepa, Alonso kao Mourinho: Veliki bundesligaški derbi završen remijem

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 28.09.24. | 20:14

Tko bi rekao da će u ogledu u kojem je nakupljen nevjerojatan nukleus ofenzivne vatrene moći, zabijati dva defenzivno nastrojena veznjaka. Očekivali smo golove Harryja Kanea i Floriana Wirtza, a dobili 'bombardersko' nadmetanje Roberta Andricha i Aleksandara Pavlovića.

Ako računamo s tim da Vincent Kompany i Xabi Alonso spadaju u red najperspektivnijih trenera nove generacije, pa povučemo paralelu s njihovim puno starijim i trofejnijim kolegama, onda se može ustvrditi kako je prvospomenuti taktiku za večerašnji derbi istrgnuo iz bilježnice Pepa Guardiole, dok je potonji taktičku inspiraciju pronašao gledajući momčadi koje je vodio Jose Mourinho.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U velikom derbiju njemačkog nogometa, Bayern je želio igrati i nadmetati se, a Bayer na Allianz Areni nije želio izgubiti. I na kraju zadovoljniji iz Münchena odlaze gosti koji su iz jedine ozbiljne prilike zabili pogodak, do kraja utakmice inkasirali jedan i u Leverkusen odlaze s bodom u džepu.

Tko bi rekao da će u ogledu u kojem je nakupljen nevjerojatan nukleus ofenzivne vatrene moći, zabijati dva defenzivno nastrojena veznjaka. Očekivali smo golove Harryja Kanea i Floriana Wirtza, a dobili 'bombardersko' nadmetanje Roberta Andricha i Aleksandara Pavlovića.

Pogotke pogledajte OVDJE

Uvodnih pola sata proteklo u terenskoj inicijativi Bavaraca koji su položili sva prava na posjed lopte. Kompanyjeve trupe su i više šutirale prema golu, ali pravu priliku, onu koju ubrajamo među 'zicere' nisu uspjeli stvoriti. Nije ju uspio stvoriti niti Leverkusen.

A onda je stigla 30. minuta. Apotekari su izveli korner, lopta je preletjela sve igrače i stigla do usamljenog Granita Xhake na drugoj strani kaznenog prostora. Švicarac je loptu primirio prsima i podvalio povratnu za Andricha koji iz prve pogađa drugi kut prizemnim udarcem i dovodi Bayer u prednost. Bio je to pogodak koji se kosio s tijekom susreta i svime čemu smo do tada svjedočili na Allianz Areni. Ali nogomet se ionako ne igra za umjetnički dojam...

Aleksandar Pavlović bio je jedan od sukrivaca kod tog gola, kada je pod pritiskom poslao loptu u korner, nakon kojeg su gosti stigli u vodstvo. Srpski reprezentativac se, međutim, osam minuta kasnije iskupio. Primio je mekano jednu 'svijeću' pa onda opalio prednji volej i doveo Bayernu mir uoči odlaska na veliki odmor. Udarac je bio fino odmjeren, ali malo na dušu ide i vrataru Hradeckom koji je loptu imao na rukavici.

Pitanje je zbog čega se Serge Gnabry zamjerio nogometnim bogovima. Vjerojatno se to njemački ofenzivac i sam pitao u 48. minuti. Naime, Gnabry je fino stisnuo volej ljevicom koji je odsjeo na suprotnoj stativi, lopta mu se ponovno odbila na kopačku, ovog puta desnu, samo da bi sada uzdrmala gredu. Nevjerojatan peh...

Situaciju pogledajte OVDJE

Taj moment je ujedno označio i početak totalne dominacije Bavaraca u drugom dijelu. Bayern je stegnuo obruč na 30 metara od gola Leverkusena, vrtio loptu s jedne na drugu stranu, pokušavajući pronaći kakvu pukotinu u niskom gostujućem bloku. Gosti su se, pak, orijentirali isključivo na obranu vlastitog gola, dojam je da su se itekako zadovoljili ovim bodom na najtežem gostovanju u Njemačkoj.

Pomagao im je i manjak kreacije u redovima Bayerna, Kompanyjevi igrači su uglavnom pokušavali udarcima izvana, a tu je prednjačio Davies.

Bayern nikako nije uspijevao zabiti, a onda je stigla sudačka nadoknada, omiljeno vrijeme Bayera. Ali ovog puta sam finiš nije donio pogodak Apotekara i susret je okončan remijem 1-1.




Tagovi

BundesligaBayernBayer Leverkusen

Ostale Vijesti