EVGENIA NOVOZHENINA/Action Images
EVGENIA NOVOZHENINA/Action Images

Mirančuk majstorijom probio granitnu obranu Finske te vratio Ruse u igru (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 16.06.21. | 17:01

Potpuno zaslužena pobjeda Zbornaje.

Na Gazprom Areni u St. Petersburgu odigrana je utakmica drugog kola Skupine B Europskog prvenstva u kojoj je Rusija slavila protiv Finske rezultatom 1:0 te tako upisala prve bodove na Euru.

Rusija je od samog početka preuzela inicijativu, no Finci su već u petoj minuti opasno zaprijetili. Pohjanpalo je sjajno završio ubačaj s desne strane i pospremio loptu iza leđa Safanova, no slavlje Finaca nije dugo trajalo jer je sudac Makkelie poništio gol zbog zaleđa nakon asistencije VAR-a.

Rusi su prvi put ozbiljnije zaprijetili u 10. minuti, Mirančuk je s lijeve strane ubacio upotrebljiv centaršut te uposlio Ozdojeva, no njegov udarac odlazi visoko preko gola.

U 15. minuti Dzjuba pogađa vratnicu, ali i da je bio malo precizniji gol mu se ne bi priznao zbog ne dozvoljene situacije. Finci su odmah pokrenuli brzi protuudar Pohjanpalo se našao u dobroj prilici, ali nije izabrao najbolje rješenje već je zakomplicirao situaciju te je na taj način i upropastio.

U 25. minuti Mario Fernandes je nastradao u duelu s Danielom O'Shaughnessyjem, Brazilac s ruskim državljanstvom se u zraku odbio izgubio balans te s velike visine pao na leđa. Pad je izgledao jako loše, a Fernandez je nakon kratkog pružanja pomoći iznesen na nosilima te je za njega ova utakmica završila.

Rusija je potpuno dominirala u prvom dijelu, imali su čak 65 posto loptu u svojim nogama, no Finci su bili itekako opasni unatoč činjenici da nisu stvorili previše prilika.

I dok su gotovo svi pomislili kako niti jedna reprezentacija neće pronaći put ka mreži protivnika u prvoj minuti sučeve nadoknade ukazao se Mirančuk te sjajnim golom doveo svoju momčad u vodstvo 1:0.

Pogledajte gol Mirančuka OVDJE.

U nastavku su prvi zaprijetili Finci, Pukki je dobio sjajnu loptu te je na prvu pobjegao obrani Rusije, ali u trenutku udarca branič Diveyev sjajno uklizava te mu blokira šut. Samo tri minute kasnije veliku priliku za povećanje vodstva Rusije propušta Golovin, čiji udarac odlazi malo pored desne vratnice Finskog gola.

Na novu pravu priliku čekali smo do 66. minute kad su Rusi ponovno mogli odvesti utakmicu u mirnije vode, ali Zhemaletdinov nije na najbolji način poklopio dodavanje u kaznenom prostoru te lopta odlazi pored gola.

U 72. minuti Rusi su odigrali brzi protuudar, Dzjuba je vratio rolicu na suprotnu stranu koja je pronašla Dalera Kuzyayeva, čiji dobar udaraca s ruba kaznenog prostora sjajnom paradom skida Hradecky te tako drži nadu Finaca da do kraja mogu do pozitivnog rezultata.

Najbolju priliku Finaca u samoj završnici propustio je kapetan Arajuuri, koji je u 89. minuti dobro skočio na petercu, ali njegov udarac odlazi malo preko gola. Rusi su pitanje pobjednika mogli riješiti u 93. minuti kad je Sobolov proigrao Zhemaletdinova, no i njegov udarac odlazi preko gola.

Bila je to posljednja velika prilika na utakmici, koja je unatoč samo jednom golu bila zanimljiva i sadržajna, a Rusi su u konačnici zasluženo uzeli bodove s kojima su se vratili u igru te će prolaz skupine tražiti u trećem kolu protiv Danske, dok Finci idu na favorizirane Belgijce.



 


Tagovi

Euro 2021Euro 2020EURORusijafinska nogometna reprezentacijaAleksey Miranchuk

Ostale Vijesti