Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Majstorije Durdova za Hajdukovu idilu prije Jadranskog derbija

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 21.09.24. | 21:56

Bijeli su svladali Goricu 4-1

Hajduk je na vrhu ljestvice nakon pobjede nad Goricom za koju je najzaslužniji 16- godišnji Bruno Durdov koji je s dva majstorska pogotka preokrenuo početno vodstvo gostiju, a potom su Bijeli napunili mrežu suparnika, završilo je 4-1. Uz poraza Dinama, pred Jadranski derbi, idila za momčad Gennara Gattusa koja je otpustlila kočnice.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Uz glasnu pjesmu s tribina Poljuda, najprije za nositelje medalja s Paraolimpijskih igra, Dina Sinovčića, Luku Bakovića i Anđelu Mužinić, pa potom i nekadašnjeg kapetana Hajduka Marija Maloču, utakmica je otišla u smjeru u kojemu Bijeli to nisu htjeli.

Već u petoj minuti je progriješo Filip Uremović vraćajući Ivanu Lučiću, a pas je presjekao Marko Kolar te zaobišao vratara Bijelih za 0-1. Nije pomogao ni Dominik Prpić koji je htio spriječiti pogodak pa ga je samo potvrdio i njemu je pripisan autogol.

Nije se dugo čekalo na izjednačenje, najprije je pucao Marko Livaja pa je blokirao Maloča, da bi se lopta odbila do 16-godišnjeg Bruna Durdova koji je krasno zabio za 1-1.

Prije toga je igru morao zbog ozljede napustiti Božidar Radošević koji je tako radovao ovoj utakmici, na vrata je stao Karlo Žiger koji je iz prvog pokušaja primio pogodak.

Hajduk je potom imao inicijativu, tražio vodstvo, a najbliže je bio u 31. minuti kada je Livaji obranio Žiger. Nakon toga je i Dario Melnjak probao glavom. Ivan Rakitić pokušao je iz daljine, sa 30 metara, ali je lopta otišla pokraj vrata.

U poluvremnu je trener Bijelih ostavio Ismaëla Dialla u svlačionici jer je bio loš, a imao je i žuti karton, pa je ušao na njegovo mjesto Šimun Hrgović.

Hajduk je zaslužio vodstvo koje je stiglo u 55. minuti, ponovno je na sceni bio 16-godišnji Durdov koji je majstorski zabio sa 20 metara nakon što mu je Livaja dodao loptu. Veliki talent iz Kaštela već je Hajdukov protagonist, a mogao bi u budućnosti donijeti i veliki novac Bijelima, ako nastavi ovako. Svi na stavionu su ustali u 65. minuti kada je izašao iz igre.

Nakon toga je Livaja imao ples u kaznenom prostoru gostiju, no solo akciju nije okrunio pogotkom.

Zato jest u 71. minuti kada su Bijeli dobili kazneni udarac nakon igranja rukom Matea Leša koje je Dario Bel dodatno provjeravao. Siguran je bio Livaja s bijele točke, zabio peti uzastopni gol u prvenstvu.

Za konačno rješenje rezultatske neizvjesnosti zaslužan je Niko Sigur koji je pogodio obje vratnice, ali se lopta na kraju odbila u mrežu.

Skandiralo se 'pet komada, pet komada', a Ivan Rakitić je dobio veliki pljesak na izlasku.


HAJDUK - GORICA 4-1 (1-1)

Split. Stadion Poljud. Gledatelja: 18764. Sudac Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Marjan Tomas (Vladislavci) i Ivan Janić (Ilok). Četvrti sudac: Toni Dadić (Zagreb). VAR: Ante Čulina (Zagreb). AVAR: Ante Čuljak (Zagreb).

Strijelci: 0-1 Prpić (5.-autogol, Kolar), 1-1 Durdov (11., Livaja), 2-1 Durdov (55. Livaja), 3-1 Livaja (71.-11 m), 4-1 Sigur (77., Rakitić).

Hajduk (4-2-3-1): Lučić – Melnjak, Uremović, Prpić, Diallo (od 46. Hrgović) – Krovinović, Rakitić (od 83. Jurak) – Durdov (od 65. Sigur), Kalik (od 61. Benrahou), Biuk (od 61. Dajaku) – Livaja. Trener: Gennaro Gattuso.

Gorica (5-3-2): Radošević (od 11. Žiger) – Mikanović (od 73. Kapulica), Krizmanić, Maloča, Leš, Štiglec (od 85. Sušak) – Pršir (od 85. Pavlović), Pajaziti, Ndockyt – Majstorović, Kolar (od 73. Dju). Trener: Rajko Vidović.

Žuti kartoni: Diallo, trener Gattuso (Hajduk)

Crveni kartoni: -



Tagovi

HajdukHNK GoricaGennaro GattusoBruno DurdovHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti