undefined
undefined

Perković: „Odgovornost je moja, nisam uspio pripremiti momčad za ovu utakmicu”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.09.24. | 19:52

Vršitelj dužnosti Dinamovog trenera Sandro Perković upisao je debi iz noćne more...

Nakon smjene Sergeja Jakriovića, klupu DInama preuzeo je vršitelj dužnosti trenera, dosadašnji pomoćnik Sandro Perković koji je na teren poslao ofenzivnu momčad, a koja je na kraju pretrpjela jedan od najtežih poraza od kada je HNL. Slaven Belupo slavio je s 4-1 i produbio noćnu moru hrvatskog prvaka..

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Čestitke Slavenu na dobroj utakmici i zasluženoj pobjedi. Moja zadaća bila je pripremiti momčad za ovu utakmicu. Nisam uspio. Nemam što zamjeriti igračima, odgovornost je samo moja. Nismo krenuli dobro. Vratili smo se i poveli. No, gol kojeg smo primili pred kraj prvog dijela ne smije se dogoditi na ovoj razini. Početak drugog dijela bio je dobar, imali smo vratnicu i neke prilike, no, drugi gol nas je psihološki ubio. Dogodio nam se blackout kao prije par dana u Münchenu".

Može li se nakon 13 golova u dvije utakmice reći da se igračima nema što zamjeriti?

"Cijeli ovaj tjedan bio je jako težak, psihološki i emotivno. No, jučerašnji trening bio je jedan od najboljih kojeg sam vidio. Fokus na današnju utakmicu bio je odličan. Ne mogu im stvarno ništa zamjeriti. Takav je momentum, sve je protiv nas. Ono što nam se ne smije dogoditi je raspad nakon drugog pogotka".

Bilo je dosta nervoznih reakcija...

"Živci su napeti, kada dobiješ nesportski udarac nije jednostavno ne odreagirati".

Komentar na konfuzne reakcije u obrani...

"To su neke stvari koje su abeceda, taktičke pismenosti. Te stvari se ne smiju događati. Imamo problema, puno. No, ne trebamo zaboraviti da je ovo momčad koja je ušla u Ligu prvaka, izuzetno karakterni i kvalitetni igrači".

Koliko je odlazak Jakirovića utjecao na momčad?

"Svi smo bili ljudi, prošli smo kroz puno lijepih i tužnih stvari. No, mi smo svi profesionalci, znamo se nositi s tim igračima. Svako to proživljava na svoj način. Ponavljam, jučer smo odradili jedan od najboljih treninga koje sam vidio u Dinamu."

Slijede Banjole u Kupu, a onda i Lokomotiva u prvenstvu...

"Moramo raditi najviše na psihološkom planu. Danas smo radili greške koje se Dinamu ne smiju događati. I psihološki, i tehničko i taktički se moramo uzdignuti iznad ove situacije. Učinit ćemo sve da vratimo momčad na pobjednički kolosijek"



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoSlaven BelupoHNLHrvatska nogometna ligaSandro Perković

Ostale Vijesti