REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Loš dan za Hrvate, starteri bili samo Gvardiol i Uremović (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.02.23. | 17:31

S promjenjivim uspjehom igrali su Hrvati u subotnim utakmicama 19. kola njemačke Bundeslige.

Hrvati se nisu naigrali su subotnjim utakmicama 19. kola njemačkog nogometnog prvenstva. Većina ih je ostala na klupama, ali neke momčadi su i bez njih slavile pobjedu. No, krenimo redom…

Köln i RB Leipzig odigrali su bez pogodaka. Joško Gvardiol je bio na svome mjestu kao lijevi stoper u obrani trojice, odigrao je cijelu utakmicu, Danija Olma do daljnjega nema zbog ozljede mišića, a Nikola Soldo je ostao na klupi domaćih. No, Gvardiol je po Sofascoreu bio igrač utakmice.

Union Berlin je protiv Mainza poveo u 32. minuti pogotkom Kevina Behrensa, Marcus Ingvartsen je u 78. izjednačio, ali u 84. je Jordan Siebatcheu iz voleja pogodio za 2:1 i prvo mjesto Berlinčana, barem do sutra kad Bayern gostuje u Wolfsburgu. Josip Juranović ostao je na klupi domaćih.

Pogotke s utakmice pogledajte OVDJE.

Eintracht je u Frankfurtu brzopotezno došao do dva pogotka viška, oba puta francuski reprezentaivac Randal Kolo Muani (21., 28.), taj je rezultat ostao do četvrte minute sudačke nadoknade kad je Aurelio Buta zabio za konačnih 3:0.

Kristijan Jakić je ušao u 90. minuti kao taktičkazamjena, a Hrvoje Smolčić ostao na klupi domaćih. Za goste je Filip Uremović odigrao svih 90 minuta kao desni stoper u 4-3-3, dočim je Ivan Šunjić ostao u pričuvi.

Bochum je već do poluvremena imao visokih 3:0 protiv Hoffenheima, Philipp Hofmann (22.), Philipp Förster (30.) i Takuma Asano (40.). Na poluvremenu je trener gostiju uveo četvoricu igrača, među kojima i najboljeg, Andreja Kramarića. Christoph Baumgartrner je već u 49. minuti smanjio na 3:1, ali 20 minuta kasnije Erhan Mašović je povisio na 4:1, tako da je Dabbur u 77. samo donekle kozmetički uljepšao poraz, na odbijanac od Kramarićeva udarca iz situacije '1 na 1', jer u 83. je Moritz Broschinski zabio za 5:2.

Video drugog pogotka Hoffenheima pogledajte OVDJE.

Dodajmo da je Borussia Dortmund smlavila Freiburg sa 5:1, četiri pogotka zabivši u drugih 45 minuta. Strijelci su bili Schlotterbeck, Adeyemi, Haller, Brandt i Reyna, a za goste je u 45. minuti izjednačio Lucas Höler.(ri)



Tagovi

BundesligaAndrej KramarićJoško GvardiolFilip UremovićKristijan JakićHrvoje SmolčićJosip JuranovićIvan ŠunjićNikola Soldo

Ostale Vijesti