Pixsell
Pixsell

Dalić: "Ovo je najveća reprezentacija Hrvatske svih vremena, a Petko je igrač za Real i Barcelonu"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 11:53

Izbornik reprezentacije podijelio je dojmove nakon veličanstvene noći u Rotterdamu

Iza Zlatka Dalića je teška noć. Bila je to velika potrošnja, ali i zadovoljstvo.

“Zaista smo se potrošili u svakom smislu. Puno je to bilo gore-dolje s emocijama. Sretni smo nakon svega. Znate da sam prve dvije sezone Ligu nacija smatrao nekakvim lošim takmičenjem koje mi je činilo probleme. To sam govorio. Valjda smo morali proći križni put u Ligi nacija da bi došli ovdje gdje jesmo”, rekao je Zlatko Dalić koji je iskoristio priliku da se zahvali svima. Od igrača, stožera, navijača…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Sjajno su odradili pripreme i treninge. I ti navijači… Nosili su nas i navijali. Ovo je jedna od najvećih utakmica u povijesti reprezentacije”.

Hrvatska je pokazala taj karakter. Ponovno. U sedam utakmica koje su ušle u produžetke, šest su ih Vatreni riješili u svoju korist.

“Dolazi Perišić do klupe i pokazuje: smirite se, bit će dobro. Kad gledaš treninge, ne može biti loše. Nisu mi dečki razmišljali o transferima i odmoru već su bili posvećeni. Ne mogu ih nahvaliti”, naglasio je Dalić.

Zdravstvena situacija je dobra?

“I da netko nešto osjeća, neće reći”.

U nedjelju je velika utakmica.

“Velik je ulog. Zlato. Mislim da ne možemo imati veći motiv od toga. Bit će i više naših navijača. Bitno je kako se postavimo i budemo spremni. Pokušati se rekuperirat. Sve je super, ali moramo ostati mirni i pametni. Ne jurcati i otići do tog zlata koji je moja velika želja. U šest godina mandata, tri medalje za Hrvatsku. Pa to nitko nije mogao za očekivati”.


Pričao je Dalić i uspoređivao reprezentacije. Za onu iz 2008. je rekao da je možda bila kvalitetnija, ali i da ova njegova ima sve.

“Ovo je najveća reprezentacije Hrvatske svih vremena”.

Slijedi Italija ili Španjolska?

“S Italijom bila bi prva u mom mandatu. Sa Španjolskom smo već igrali. Neću birati protivnika. Tko god dođe, znamo što nam je želja”.

Malo o Luki

“Pustite ga. Njegova je odluka. Zato je jedini i neponovljiv. Svi drugi njegovi vršnjaci imaju problema, on je tu”.

Bruno Petković

“Imao je dobrih utakmica. Stalno sam govorio da je on igrač za Barcelonu i Real”



Tagovi

Zlatko DalićFinal Four Lige nacija 2023Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti