REUTERS/Fabrizio Bensch
REUTERS/Fabrizio Bensch

OCJENE - HRVATSKA: Skromna predstava Vatrenih i dobro upozorenje pred Albaniju

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 15.06.24. | 20:04

U reprezentaciji Hrvatske gotovo da nije bile svijetle točke. Obrana je bila propusna, vezni red nije se nametnuo a napadači odsječeni i sterilni... Hrvatska je bila neprepoznatljiva.

Evo kako smo ocijenili naše nogometaše i izbornika u prvoj utakmici na Euru protiv Španjolske. Tko je po vama zaslužio plus, a tko minus?

Dominik LivakovićVratar
Ne možemo ga kriviti niti za jedan gol Španjolske, ali da se dobije takva utakmica i protiv takvog protivnika vratar mora braniti i ono “nemoguće”. Spasio nas je težeg poraza kad je skinuo udarac Yamala.
Ocjena
5.5
Josip StanišićObrana
Centirao za pokušaj Budimira, prvi ozbiljnija prilika za Hrvatsku na utakmici. I sve je ostalo na tome. Nije ga bilo nešto previše u igri.
Ocjena
5.5
Josip ŠutaloObrana
Teško da stoper može dobiti pozitivnu ocjenu kada primiš tri komada u poluvremenu, no svakako je bio bolji od partnera u tandemu centralnih braniča.
Ocjena
5
Marin PongračićObrana
Ostao je na ofsajd zamki kod gola Morate i pogriješio! Pogriješio i kada mu je Carvajal prišao iza leđa. Loša partija Pongračića, niti blizu onome što je igrao tijekom sezone u Italiji.
Ocjena
5
Joško GvardiolObrana
Zatvoren na boku. Kreirao najopasniju priliku u prvom poluvremenu. Izbornik treba razmisliti da ga vrati na stopera jer je jedini koji zna povući iz zadnje linije.
Ocjena
5.5
Luka ModrićVezni red
Ozbiljno su ga markirali Španjolci. Nije imao puno prostora da se razmaše. Ruiz ga je nadmudrio kod drugog gola. Hrvatska je izgubila bitku u sredini u ovoj utakmici… Nije Luka bio na razini na koju nas je navikao. *izašao iz igre u 65. minuti.
Ocjena
5
Marcelo BrozovićVezni red
Trebao je bolje reagirati kod drugog gola Španjolske, vratar mu skinuo udarac s kojim smo se mogli vratiti u igru. Rekreativan nogomet upravo na razini lige iz koje dolazi.
Ocjena
5
Mateo KovačićVezni red
*igrao do 65. minute Prvi udarac u okvir Španjolske. Nešto je pokušavao, ali sve je ostalo na razini pokušaja. Kod najbolje prilike u nastavku dvoboja trebao je pucati a ne ići na povratnu. Nakon toliko utakmica i iskustva - on se boji pucati!
Ocjena
5
Lovro MajerVezni red
Bio je raspoložen, barem zeru više od svojih suigrača. Šteta zbog prilike nakon što je Simon odbio udarac Brozovića jer tu smo se mogli vratiti u utakmicu.
Ocjena
5.5
Ante BudimirNapad
Budimir *igrao do 55. minute. Zakasnio je na loptu s kojom se Hrvatska mogla vratiti u igru koncem poluvremena. Odsječen, bez pravih lopti iz veznog reda. Šteta zbog pokušaja glavom prije nego je izašao iz igre.
Ocjena
5
Andrej KramarićNapad
Povlačio se skroz u sredinu kada bi Hrvatska uzela loptu da bi Gvardiolu praktički otvorio prostor na krilu. Vidi se da to nije njegova pozicija. Ulaskom Perišića otišao u špicu ali nije bio u prilici da nešto konkretnije napravi. *izašao iz igre u 72. minuti
Ocjena
5
Ivan PerišićNapad
*ušao u igru u 55. minuti umjesto Budimira Vidi se da je želja veća od trenutnih fizičkih mogućnosti.
Ocjena
5.5
Luka SučićVezni red
*ušao u igru u 65. minuti umjesto Kovačića Malo je podigao razinu veznog reda. Doduše, ušao je kada je utakmica bila rješena...
Ocjena
5.5
Mario PašalićVezni red
*ušao u igru u 65. minuti umjesto Kovačića I on je donio živosti svojim ulaskom u igru, ali kao i kod Sučića - utakmica je u tom trenutku bila rješena.
Ocjena
5.5
Bruno PetkovićNapad
*ušao u igru u 65. minuti umjesto Kramarića Ušao je u igru pa nastavio loš kolektivni dan reprezentacije Hrvatske promašivši udarac s bijele točke. Pročitao ga vratar Španjolske.
Ocjena
5
Zlatko DalićTrener
Nije iznenadio postavom. Svi koji su bili očekivani, istrčali su na Olimpijski stadion u Berlinu. Namjera je bila otupiti Španjolskoj njihovo oružje ali nije se uspjelo u tome. Na poluvremenu smo očekivali izmjene - nismo ih dočekali. Bilo je sporo, loše, bezidejno... Protiv Albanije moramo vidjeti onu staru Hrvatsku.
Ocjena
5



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniEuro 2024

Ostale Vijesti