REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

Kustić: “UEFA je otvorila postupak protiv Hrvatske, Dalić ima apsolutnu podršku, vjerujem da možemo proći skupinu”

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 20.06.24. | 21:33

Predsjednik HNS-a odgovorio je na neka 'škakljiva' pitanja.

Nije dobro. Nakon dva kola na Euru, Hrvatska je osvojila samo jedan bod. Što je, objektivno gledajući, dva boda manje od onoga što je trebao biti najgori scenarij. Nakon poraza od Španjolske, Hrvatska je odigrala samo 2-2 s Albanijom što u prijevodu znači da Talijane moraju pobijediti ako žele proći skupinu. Na neki način, može se reći da je Hrvatska prva reprezentacija koja igra nokaut fazu ovog Eura. Jer, ako ne svladaju Azzure, prvenstvo je za njih završneno...

U razgovoru za RTL na cijelu situaciju osvrnuo se i predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

"Sigurno da je danas već puno bolje nego jučer. Ovaj drugi gol protiv Albanije koji smo primili je bio bolan, ali ova ekipa je dugo na okupu. Bili smo u sličnim situacijama i danas je već fokus samo na ponedjeljak i utakmicu s Italijom", odgovorio je Kustić na pitanje kakvo je ozračje u reprezentaciji, nakon čega je potvrdio da je očekivao tri boda protiv Albanije:

“Sigurno da smo svi očekivali, ali najgore je igrati utakmice kad ste već upisali tri boda. Prije turnira sam rekao da će utakmica protiv Albanije biti najteža i to se jučer pokazalo. Vratili smo se u utakmicu, ali nažalost primili smo taj gol. No, kažem da je danas već puno drugačije. Razgovaramo i gledamo pozitivno prema naprijed.”

Hrvatska je obje utakmice na Euru slabo otvorila, koji je tome razlog?

“Ne bih detaljno u analizu. Svlačionica je izbornikova. Oni su već napravili analizu. Više puta su u situacijama gdje nije bilo izlaza, pronašli izlaz i pobjeđivali. Vjerujem da će tako biti i sada. Tako sam rekao i Zlatku kada smo jutros razgovarali. Rekao sam mu da svu pozitivnu energiju usmjeri prema igračima i pripremi za ponedjeljak.”

Ima li izbornik podršku Saveza?

“Naravno da ima. Pokazali smo to više puta. Vjerujem u naše reprezentativce i izbornika da možemo napraviti veliki rezultat.”

Drugo poluvrijeme protiv Albanije bilo je bolje nego prvo, treba li tako Hrvatska igrati i protiv Italije?

“Mislim da je (to putokaz, op.a.). Jučer sam nakon utakmice isto rekao. Svi smo bili svjedoci da je drugo poluvrijeme bilo bolje i kvalitetnije i to bi trebao biti neki putokaz.”

NS Srbije zatražio je otvaranje disciplinskog postupka zbog povika "ubij Srbina", ima li kakvih novosti po tom pitanju?

“Postupak je otvoren. Mi smo uvijek naglašavali da HNS osuđuje bilo kakav poziv na mržnju i diskriminaciju. Moram reći da u prvoj utakmici smo imali primjedbi od strane delegata na nekoliko baklji i čaša koje su bačene, ali nemojmo sada predbacivati na nekoga nešto. Postupak je otvoren pa neka oni pokažu da je doista tako bilo. Ja to osobno nisam vidio, osim što su neki strani mediji pisali o tome. Želim se ovim putem zahvaliti svim našim navijačima. Okupiti 100.000 naših navijača, uistinu čestitam na tome.”

Za kraj, bi li ispadanje iz skupine bio neuspjeh?

“Kad smo igrali kvalifikacije rekli smo daj Bože samo da se kvalificiramo pa kad smo se kvalificirali samo da prođemo skupinu. Uvijek želimo više i imamo velika očekivanja. Igrači su nas naviknuli na to svojim uspjesima i medaljama i ja vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat i proći skupinu”, zaključio je predsjednik HNS-a u razgovoru za RTL. (G)



Tagovi

HNSMarijan KustićZlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2024

Ostale Vijesti