Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Modrić: „Te 2006. bila je najbolja atmosfera, nadamo joj se opet“; Dalić: „Žao mi je što Olmo ne igra za nas“

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 14.06.24. | 18:17

Veliku utakmicu sa Španjolskom na otvaranju Eura najavili su izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu, nešto manje od 24 sata od otvaranja Eura za Hrvatsku i Španjolsku, posljednje dojmove prenijeli su izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić.

Pitanje za Luku bilo je da usporedi generacije Španjolske.

"Ne volim uspoređivati generacije. Teško je, ali nova je dobra, puna talenta, imaju dobar mix mladosti i iskustva. Imaju neku naviku igranja ovakvih utakmica. Imam pozitivno mišljenje o njima".

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovdje je bio 2006. na SP-u.

"Uvijek sam vjerovao u sebe. Da mi je netko dao papir da napišem što želim u karijeri, bilo bi me strah sve to napisati što sam prošao. Tu sam, sretan i veselim se novom velikom natjecanju. Sjećam se 2006. i fenomenalne atmosfere, jedna od najboljih na kojoj sam prisustvovao. Nadam se da će tako biti sutra, da ćemo mi biti pravi i dati razlog za veselje".

Darko horse... Nismo nikad favoriti, je l' to smeta Modrića?

"Ne. Bitno mi je da smo koncentrirani na nas, pokažemo zajedništvo jer samo tako možemo do velikih stvari".

Snaga?

"Najveća je zajedništvo. Neki su ostali od Katra, došli su novi koji pokazuju da mogu činiti razliku. To je plus za nas. Drago je što se Perišić vratio. Polako dolazi u formu. Naša najveća snaga je zajedništvo".

Malo o Španjolskoj...

"Prije je baza bila Barcelona i Real, sada izbornik daje priliku i drugima. Snaga im je talent, mladost, brzina... Po meni, kako ih ja vidim oni su jedni od favorita. Očekuje nas teška utakmica, ali nadam se da ćemo biti pravi i onakvi kakvi znamo biti".

Ponovno o SP-u na istom mjestu prije 18 godina.

"Od 2006. sam napredovao, iskusniji sam. Teško mi je pričati o sebi. Prepuštam to drugima. Najveća razlika su godine".

Lamine Yamal je opasan.

"Godine nisu bitne nego ono što se pokazuje na terenu. Jamal je pokazao nevjerojatne stvari i s pravom ga ističu. Strašan potencijal, talent i pred njim je velika karijera".

Nakon Luke, riječ je preuzeo izbornik Dalić i prvo pitanje o pohvalama Danija Olma.

"Motiv je velik. Hvala Olmu na lijepim riječima, on zna kako se igra za Hrvatsku. Žao mi je što nije kod nas".

Grupa je teška...

"Aktualni prvak Europe, Albanija nezgodna... Sjetite se Maroka na SP-u, igrali smo neodlučno i taj bod nam je puno značio. Ne bi htjeli izgubiti. Bit će teško i zahtjevno, ali vjerujemo".


Dalić je bio na SP-u 2006.

"Bio sam daleko, navijao kod semafora i uživao. Očekujem još više navijača i to je prema nama obaveza da damo maksimum zbog ljudi koji će doći. Imamo kvalitetu, bez nje ne možemo praviti rezultate. Drago mi je zbog Perišića, svaki trening je sve bolji. Imamo 15-16 igrača koje možemo staviti u svakom trenutku. Sa zamjenama kvaliteta ne pada".

Španjolci su pitali o Gvardiolu.

"Joško je odigrao sjajnu sezonu u Cityju. Sposoban je za velike rezultate, bit će spreman za utakmicu. Nadam se da će zaustaviti sve koji igraju za Španjolsku. Igramo s ekipom, ne s pojedincima.

Španjolska uvijek uzmu posjed.

"To je kvaliteta, stil igre. Unište protivnika posjedom. Braniš se ali negdje procuri. Mislim da je mala promjena, igraju okomitije. Rješenje? Da uzmeš i čuvaš loptu. A to ne vole".

Izbornika Hrvatske pitali su je l' dolazi sutra po osvetu.

"Ne. Dolazimo po pobjedu, nikakvu osvetu".

Sastav?

"Odavno smo riješili dvojbe. Znamo sve, ali veseli duga klupa. I Perišić koji ide sve bolje. Nemam pravo se žaliti, biti pesimist. Idemo istrčati, dati sve od sebe, igrati najbolje i probati dobiti utakmicu", zaključio je Zlatko Dalić.



Tagovi

Zlatko DalićLuka ModrićVatreniEuro 2024Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti